Hybridiunelmii-lounaswebinaari 9.9. kello 11:00-12:30

Monilla työpaikoilla painitaan nyt joustavan työn muotojen hakemisessa työ ja hyvinvointi edellä, mutta miten joustavaa työtä suunnitellaan yhdessä henkilöstön kanssa lähellä työtä? Webinaari kuljettaa kohti suunnittelun saloja.

Lue 23.8.2021 julkaistu uutinen Hybridiunelmii-webinaarista >>

TYÖ2030 -ohjelma avaa 15.9.2021 valtakunnallisen haun toimialahankkeille

Toimialahankkeet työnantajien ja työntekijöiden yhteisiä kehittämishankkeita. Nyt rahoitettavien toimialahankkeiden tarkoituksena on kehittää ja innovoida alan työpaikoille uudenlaisia toimintatapoja ja uudistaa työelämää erityisesti digitaalitekniikan mahdollisuuksia hyödyntäen. Hakemukset tulee toimittaa  29.10.2021 mennessä . 

Lue 23.8.2021 julkaistu uutinen hankeahausta >>

Työelämän kehittämisen digitaalinen kohtaamispaikka avattu

Työelämän kehittämisen digitaalinen kohtaamispaikka on tarkoitettu kaikille työelämän ja työpaikkojen kehittäjille. Alustalla käydään keskustelua alan uusista hankkeista ja verkostoidutaan ja jaetaan vinkkejä eri toimialojen ammattilaisten kesken.

Lue 2.7.2021 julkaistu uutinen digitaalisesta kohtaamispaikasta >>

Nopeiden asiantuntijatiimien työelämän kehittämisen tulokset

80 eri alan asiantuntijaa ovat kehittäneet neljän viikon ajan työelämän kysymyksiä, kuten hybridityöskentelyä, hyvinvointia ja innovatiivisuuden edistämistä koronapandemian jälkeisessä työelämässä. Osallistujat ovat mukana pro bono -periaatteella koko suomalaisen työelämän hyväksi. Lopputuotos sekä Fast Expert Teams -työskentelytapaa esiteltiin webinaarissa 22. kesäkuuta. 

Lue uutinen Fast Expert -tiimien työskentelyn tuloksista.

Lapissa tuetaan yrityksien digi- ja etätyöskentelyä työelämävalmentajan avulla

Viisi Lapin alueen yritystä saa avukseen työelämävalmentajan Lapin ELY-keskuksen Työhyvinvointia digiajassa -hankkeen kautta. Valmentaja tukee työnantajia ja -tekijöitä etätyömallin toteuttamisessa, etätyöhön liittyvissä kysymyksissä sekä työhyvinvoinnin ylläpitämisessä etätyössä. Kokeilulla tähdätään työyhteisöjen työhyvinvoinnin kehittymiseen.

Lue uutinen työelämävalmentajakokeilusta >>

Yli 70 asiantuntijaa korona-exitin kehittäjinä

Fast Expert Teams eli nopeat ratkaisutiimit ovat startanneet työskentelyn! Tiimit koostuvat yli seitsemästäkymmenestä asiantuntijasta eri organisaatioista. Tiimien tehtävät kytkeytyvät TYÖ2030-ohjelman tavoitteeseen rakentaa Suomeen maailman paras työelämä. Tehtävinä ovat ajankohtaiset työelämän ratkaisut ja uuden luominen.

Lue tästä, miten Fast Expert Teams –toiminta lähti käyntiin.

Yhteisen tekemisen voimaa – verkostopäivissä jaettiin kokemuksia

TYÖ2030-ohjelma mahdollistaa tällä hetkellä 12 hankkeen ja kolmen aluepilotin toiminnan eri puolilla Suomea. Kehittämishankkeiden tavoitteena on kehittää uusia toimintatapoja, edistää vuoropuhelua ja uudistaa työelämää. Hankkeiden vetäjät kokoontuivat verkostopäivään 10. toukokuuta jakamaan tietoa ja tilannekuvaa muille osallistujille. 

Lue lisää hankkeista ja niiden kuulumisista tästä.

Elokuva- ja tv-tuotantoalan hankkeessa on löydetty uusia toimintatapoja alalle

Elokuva- ja tv-tuotantoalalla siirryttiin koronan aiheuttamasta ”selviytymismoodista” nopeasti työvoimapulaan. Suoratoistopalveluiden kulutus on kasvanut ja alalla on pitänyt pystyä vastaamaan suureen kysyntään. Etätyöskentely on luonut haasteita, mutta elokuva- ja tv-alan hankkeessa on alalle löydetty uusia toimintatapoja. 

Lue uutinen elokuva- ja tv-tuotantoalan hankkeesta tästä.

Fast Expert -tiimit aloittavat exit-vision työstämisen työelämää varten

TYÖ2030-ohjelmassa aloitetaan koronan exit-vision työstäminen nopeissa ratkaisutiimeissä yhdessä LUT-yliopiston kanssa toukokuussa. Samalla kehitetään Fast Expert Teams -toimintamallia työelämän yhteisen kehittämisen työkaluksi. Nyt aloittavien asiantuntijatiimien toiminnassa keskitytään tukemaan työpaikkojen siirtymää koronasta kohti uutta normaalia. 

Lue uutinen Fast Expert Teams -toiminnan aloittamisesta tästä.

Sanna Kulmala TYÖ2030-ohjelmajohtajaksi uudistukset ja innovaatiot mielessään

Kokenut työelämän kehittäjä Sanna Kulmala on valittu TYÖ2030-ohjelman johtajaksi. Kulmalalla on pitkä kokemus työelämän kehittämisestä yritysten strategisen HR-toiminnon näkökulmasta. Koulutukseltaan hän on johtamisen ja organisaatioiden kehittämiseen erikoistunut kauppatieteiden maisteri Oulun yliopistosta.

Lue uutinen ohjelmajohtajasta täältä.

Kevään aluehankehaku käynnistyy ELY-keskukset voivat hakea rahoitusta

Aluehankkeiden rahoitushaku on avattu 12.4.2021. ELY-keskukset voivat hakea rahoitusta alueensa työelämän kehittämistä varten 10.5.2021 asti.

Lue uutinen aluehankehausta täältä.

Oikea aika kehittää työelämää on nyt Kevään toimialahankehaku käynnistyy! 

TYÖ2030-ohjelma avaa 1.3.2021 valtakunnallisen haun toimialahankkeille. Hakemus on jätettävä 9.4.2021 mennessä.

Lue uutinen toimialahankehausta täältä.

Ovatko nuorten työelämäodotukset realistisia? Ministerit ja päättäjät vastasivat nuorille videolla

#muntyö2030-kampanjassa esille nousseet nuorten näkemykset eivät jääneet yksisuuntaisiksi viesteiksi, vaan ministerit ja työelämäpäättäjät halusivat vastata heille.

Lue uutinen päättäjien vastauksista nuorille täältä.

Nuoret aikuiset odottavat työltä vapautta, merkityksellisyyttä ja vaikuttamismahdollisuuksia

Tulevaisuuden työelämässä nuoret aikuiset haluavat tulla nähdyiksi yksilöinä, joilla on omat vahvuudet, näkemykset ja intohimot, selviää TYÖ2030-ohjelman somehaasteen kautta kerätyissä sisällöissä.

Lue uutinen nuorten odotuksista työelämän suhteen täältä.

TYÖ2030-ohjelmalta rahoitusta työmarkkinaosapuolten yhteisille kehityshankkeille 

TYÖ2030-ohjelma on myöntänyt rahoitusta 12 toimialahankkeelle, joiden tarkoituksena on edistää vuoropuhelua työmarkkinaosapuolten kesken ja kehittää uudenlaisia toimintatapoja työpaikoille erityisesti digitalisaatiota hyödyntäen.

Lue uutinen toimialahankkeista täältä.

Somevaikuttajat kutsuvat nuoret kehittämään tulevaisuuden työelämää #muntyö2030-somehaasteessa

TYÖ2030 -ohjelma kutsuu nuoret mukaan kehittämään tulevaisuuden työelämää. #MunTyö2030 -somehaaste pyrkii tavoittamaan nuoret aikuiset heille tuttujen somevaikuttajien kautta ja tuomaan heidän äänensä kuuluviin työn ja työhyvinvoinnin kehittämisessä. 

Lue uutinen #muntyö2030-haasteesta täältä.

Rahoitusta työelämän alueelliseen kehittämiseen

TYÖ2030-ohjelma on myöntänyt rahoituksen kolmelle aluepilotille, joissa kokeillaan uusia työelämän kehittämistapoja eri alueilla Suomessa. Rahoituksen saivat vuosiksi 2020-2021 Etelä-Savon ja Lapin aluepilotit sekä Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan ELY-keskusten yhteinen aluepilotti.

Lue uutinen aluepiloteista täältä.

Työn ja työhyvinvoinnin kehittämisohjelmalle ohjelmalle ohjelmajohtaja

Tekniikan tohtori Terttu Pakarinen on valittu kansallisen TYÖ2030-kehittämisohjelman ohjelmajohtajaksi. Terttu Pakarinen aloitti Työn ja työhyvinvoinnin kehittämisohjelman ohjelmajohtajan tehtävässä 1.6.2020. Toimikausi kestää 31.12.2020 asti. Tehtävä on sijoitettu Työterveyslaitokseen.

Lue uutinen ohjelmajohtajasta täältä.

Poikkeusolot saivat ideat versomaan - Tutustu työelämän selviytymistarinoihin koronaviruspandemian keskellä

TYÖ2030-ohjelma kerää ja jakaa kekseliäitä työkäytäntöjä, parhaita vinkkejä ja selviytymistarinoita poikkeusoloissa eri aloilta ympäri Suomen.

Lue uutinen työelämän selviytymistarinoista täältä