Tulevaisuusvuoropuhelu
Yhteinen ymmärrys tulevaisuudesta edellyttää jatkuvaa ja systemaattista vuoropuhelua
Jatkuvasti muuttuva maailma haastaa organisaatioita kehittämään ennakointikykyään ja vahvistamaan joustavuuttaan muutoksessa. Ennakointitiedon lisäksi tietoa ja suuntaa kohti uutta on mahdollista synnyttää keskusteluissa, johon osallistuu monta eri toimijaa ja tasoa.
Tulevaisuusvuoropuhelu on menetelmä, jonka tavoitteena on lisätä organisaatioiden muutoskyvykkyyttä ja ennakointiosaamista. Menetelmän vaikuttavuus syntyy sekä keskustelusta sidosryhmien välillä että vuoropuhelun kautta päivittyvästä tilannekuvasta. Lue lisää esim. MEADOW-tutkimuksen tuloksista ennakoimisesta.
Kun tietoisuus muuttuvasta toimintaympäristöstä lisääntyy, myös reagointiherkkyys tuleviin muutospaineisiin lisääntyy. Vuoropuhelun kautta on mahdollista ideoida ja lähteä viemään eteenpäin konkreettisia toimenpiteitä hyvinvoinnin ja tuottavuuden parantamiseen.
Kiinnostuitko?
Ota yhteyttä työelämän kehittämiskonsulttiin Laura Sarparantaan, laura.sarparanta@ttl.fi
Kansainvälisten opiskelijoidem sitouttaminen Suomeen rakennusalalla
Käynnissä
Huolinta- ja logistiikka-alan veto- ja pitovoiman kehittäminen aikuisten parissa
Käynnissä
Elintarvikealan toimintaympäristön muutos ja työn tulevaisuus
Käynnissä
Liikkuminen osaksi työelämää
Käynnissä
ICT-alan huomisen johtajuus
Käynnissä
Teknologia-alalle työhyvinvoinnista tuottavuutta
Käynnissä
Tulevaisuusvuoropuhelun verkkokoulutus
Avoin ja maksuton verkkokurssi tarjoaa paikan tutustua matalalla kynnyksellä Tulevaisuusvuoropuhelun voimaan osallistamismenetelmänä. Liity mukaan selvittämään, miksi Tulevaisuusvuoropuhelu on tärkeää, kenelle se sopii ja miten voit ottaa sen käyttöön omassa työpaikassasi tai alallasi.
Ajankohtaista
Työkirja työpaikoille
Työpaikoilla keskustelua tarvitaan myös siitä, mihin organisaatio on menossa. Menetelmää voi käyttää osallistamisen menetelmänä kaikenlaisissa muutostilanteissa, sekä työkaluna yhteistoimintalain säännönmukaisen eli ns. jatkuvan vuoropuhelun toteuttamiseksi, erityisesti käytäessä vuoropuhelua organisaation kehitysnäkymistä.
Työkirja toimialoille
Toimialoilla tulevaisuusvuoropuhelu käynnistää parhaimmillaan verkoston (esim. työmarkkinajärjestöt, ammattijärjestöt ja -liitot, oppilaitokset ja työpaikat) koordinoiman kehitystyön ja ylläpitää jaettua tilannekuvaa. Kun vuoropuhelu käydään eri tasoilla ja keskustelujen lopputulemat kytketään konkreettiiseen yhteiskehittämiseen, pystytään tuleviin muutoksiin varautumaan nykyistä paremmin.