Vuoden 2024 Hyvä Työ! -palkinto TYÖ2030-ohjelmalle
TYÖ2030 uutinen 8.11.2024
Työelämän tutkimusyhdistys on myöntänyt vuoden 2024 Hyvä Työ! -palkinnon TYÖ2030-ohjelmalle. Palkinto myönnettiin 16. kerran Työelämän tutkimuspäivät 2024 -konferenssissa, joka järjestettiin Tampereella 08.11.2024. Palkinnon vastaanotti TYÖ2030- ohjelmajohtaja Sanna Kulmala ja sosiaali- ja terveysministeriöstä johtaja Liisa Hakala.
TYÖ2030-ohjelman valinnan perusteluissa nostettiin esiin ohjelman laaja-alaisuus, tulevaisuuteen suuntautuneisuus ja vahva tutkimusyhteistyö. Erityistä kiitosta saivat ohjelman tietyt kokonaisuudet, esimerkiksi Tulevaisuusvuoropuhelu, joka heijastaa ohjelman innovatiivista ja kokonaisvaltaista lähestymistapaa.
"Koko TYÖ2030-verkoston puolesta olemme todella otettuja ja kiitollisia Hyvä Työ! -palkinnosta," iloitsee Sanna.
"On hienoa, että kansallinen ja pitkäjänteinen työelämän kehittäminen tunnistetaan arvokkaana ja sen toiminta on onnistunut tavoittamaan työelämää laajasti. Työelämän muutokseen liittyvät kysymykset ovat niin monimutkaisia ja laaja-alaisia, ettei niitä ratkaista yksin; onnistuminen vaatii vahvaa yhteistyötä. Ohjelmassa olemme pyrkineet tuomaan yhteen tutkimustietoa ja käytäntöä sekä rakentamaan yhteistä suuntaa tulevaisuuden työelämälle."
Laaja-alainen kehitystyö tukee työhyvinvointia ja tuottavuutta
Ohjelma pyrkii edistämään työelämän kehittämistä yhteistyöllä eri sidosryhmien kanssa. Ohjelman tavoitteena on lisätä tuottavuutta, hyvinvointia ja vetovoimaisuutta suomalaisessa työelämässä. Se käsittelee muun muassa muutoksia työn rakenteissa, digitaalisuutta ja monimuotoisia työtapoja, ja sen toiminta perustuu vahvaan tutkimukseen sekä tietoon pohjautuviin ratkaisuihin. Ohjelma on toteuttanut useita kokonaisuuksia, projekteja ja kampanjoita, jotka ovat lisänneet tietoisuutta tulevaisuuden työelämän haasteista ja mahdollisuuksista.
”Työllä on suuri inhimillinen ja myös taloudellinen merkitys. Hyvä ja laadukas työelämä lisää osallisuutta, antaa merkityksen kokemusta ja toimeentuloa. Työ voi toimia monella tavalla voimavarana, kun työhyvinvointi on kunnossa. Työhyvinvointi vaikuttaa myönteisesti työssä onnistumiseen ja työn tuottavuuteen sekä kilpailukykyyn. Työelämää kannattaa ja pitää kehittää määrätietoisesti ja pitkäjänteisesti työelämän eri osapuolten yhteistyössä. TYÖ2030-ohjelma on hyvä esimerkki tällaisesta yhdessä tapahtuvasta toimivasta kehittämistyöstä”, toteaa Liisa.
TYÖ2030-ohjelmaa johtaa sosiaali- ja terveysministeriö ja mukana toteutuksessa ovat myös työ- ja elinkeinoministeriö, kaikki työmarkkinoiden keskusjärjestöt sekä muita keskeisiä työelämän toimijoita. Ohjelman operatiivisesta toteutuksesta vastaa Työterveyslaitos.
Hyvä Työ! -palkinto annetaan tunnustuksena erinomaisista työelämän tutkimus- ja kehittämisteoista sekä yhteiskunnallisen vaikuttavuuden edistämisestä. Työelämän tutkimusyhdistyksen mukaan on ilo palkita TYÖ2030-ohjelma, joka on merkittävä esimerkki yhteistyön ja tulevaisuuden työelämän kehittämisen onnistuneesta yhdistämisestä.
Palkintoon sisältyvät kunniakivi ja 2500 euron rahasumma. Palkinto luovutettiin virallisesti Työelämän tutkimuspäivien päätapahtuman yhteydessä klo 14.15–14.45. Palkinnon saajan valitsi Työelämän tutkimusyhdistyksen hallitus.
- Etusivu
- Tietoa ohjelmasta
- Tulevaisuusvuoropuhelu
- Työkaluja
- Huomisen johtajuus
- Työelämän tilannekuva
- Hybridityö, etätyö ja lähityö (HELP)
- Hyvinvointia työstä 2030-luvulla
- Kohti työtä 2030 -webinaarit
- MEADOW-tutkimus
- MEADOW ICT-alan juttusarja
- Suvujaa aivotyötä opetusalalle
- Työelämäfoorumi Suomi 2024
- Työelämätapahtumia
- Työelämän tilannekuvia
- Työmarkkinajärjestöjen vuoropuhelu digitalisaatiosta
- Työ nyt ja tulevaisuudessa: Eväitä ajatteluun luentosarja
- Viisi ratkaisua tulevaisuuden työelämään
- Viestintä ja kampanjat