Työhyvinvoinnin startti

Suomi on täynnä kiireisiä yrittäjiä ja työntekijöitä, jotka eivät ehdi kehittää työnhyvinvointia, vaikka juuri jatkuvan kiiren ja kuormistuksen takia syytä olisi. 

Työhyvinvoinnin startti on vertaisoppimiseen perustuva matalan kynnyksen koulutuskokonaisuus, joka tapahtuu Howspace-verkkoalustalla.

3 viikon startin aikana osallistujat määrittelevät oman tai työpaikkansa tärkeimmät työhyvinvoinnin kehityskohteen ja askeleet sen ratkaisemiseksi. Startti on räätälöity helpoksi henkireijäksi kiireen keskellä. Koulutus kasvattaa työn imua ja antaa työkaluja ratkoa myös haasteita, jotka tuntuvat epämääräisiltä ja vaikeasti tartuttavilta. Osallistua voi silloin, kun itselle parhaiten sopii.

Startti on suunnattu yrittäjille, esihenkilöille tai työhyvinvoinnista vastaaville henkilöille. Olennaisinta on, että ryhmän osallistujat ovat samalta alalta tai painivat samantyyppisten haasteiden kanssa. Vertaiskokemukset ja tuki tekevät jokaisesta Työhyvinvoinnin startista ainutlaatuisen.

Koulutukseen voi osallistua kerrallaan 5-10 henkilöä. Tällä osallistujamäärällä kaikki ehtivät hyvin mukaan keskusteluun.

Teemat

  • Työn vaatimus- ja voimavaratekijät
  • Työn imun lisääminen
  • Palveleva johtaminen
  • Työn tuunaaminen

Miten?

Työhyvinvoinnin startti tapahtuu Howspace-verkkoalustalla kolmen (3) viikon aikana. Howspace on yhteiskäyttöön tarkoitettu digitaalinen yhteisöalusta. 

Koulutuselementtejä on kolme (3): asiantuntijan orientoivat videoalustukset, ajattelua ja keskustelua ohjaavat viikkokysymykset keskusteluineen sekä vertaisryhmän videotapaamiset, joita on kahdesti viikossa.

Videoalustukset voi katsoa ja kysymyksiin vastata viikon aikana silloin, kun itselle parhaiten sopii. Ryhmän videotapaamiset ovat viikon alussa (1h) ja viikon lopussa (1/2h). Jokaisen viikon alussa alustalle tulevat uudet kysymykset vastattaviksi. Tapaamisajat voi räätälöidä osallistujaryhmän mukaan. 

Koulutuksen rakenne ja kysymyspatteristo on tehty kiireisten osallistujien mutta ennen kaikkea aivojen ehdoilla. Jokaiselle viikolle on 3 x 3 erilaista kysymystyyppiä:

  1. Ensin on 3 orientoivaa, lämmittelevää kysymystä
  2. Sitten 3 ajattelua haastavaa ratkaisukeskeistä kysymystä
  3. Lopuksi on 3 luovempaa, jopa rentouttavaa kysymystä

Koulutusta voi vetää ammattifasilitaattoori tai organisaation sisällä toimivat viestinnän ammattilaiset tai ihmiset, jotka kehittävät työkseen työelämää muutenkin. Erityisosaamista työhyvinvoinnista ei tarvita.

Fasilitoijia voi olla 1 tai 2. He käyttävät tähän noin 3-5 työpäivää valmisteluihin ja kolmen viikon aikana noin 30 minuuttia päivittäon fasilitointiin tapaamisten lisäksi. 

Tällä hetkellä TYÖ2030 -ohjelma mahdollistaa Työhyvinvoinnin startteja maaliskuun loppuun asti.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä:

Laura Sarparanta
Työelämän kehittämiskonsultti
TYÖ2030
laura.sarparanta@ttl.fi