Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä
Työelämäfoorumi_banneri

Nuorten kanssa kohti maailman parasta työelämää

 

 

 

Työelämäfoorumi on joka toinen vuosi järjestettävä työelämän keskustelutapahtuma, joka kokoaa työelämän keskeiset toimijat ja asiantuntijat yhteen keskustelemaan työelämän murroksesta ja muutoksesta. Työelämäfoorumin tavoitteena on avata keskustelua innostavan ja hyvinvointivaltiota tukevan työelämän tulevaisuuden rakentamiseksi yhdessä.

Työelämäfoorumi toteutetaan keskiviikkona 20.11. klo 8.30-12.00 kutsuvierastilaisuutena Helsingin Pikku-Finladiassa ja avoimena tilaisuutena verkon kautta. Foorumin keskiössä ovat nuoret ja työelämä

Nuorten ja päättäjien vuoropuhelussa Pikku-Finlandialla kuullaan nuorten ajatuksia, kokemuksia ja ideoita työstä ja työelämästä. Tilaisuudessa keskustellaan siitä, miten luomme nuorille mahdollisimman hyvät edellytykset työelämään sen ensiaskeleista lähtien. Tilaisuuden avaa sosiaaliturvaministeri Sanni Grahn-Laasonen  ja yhteinen ohjelma päättyy työministeri Arto Satosen päätössanoihin. Tilaisuudessa nuoret pääsevät ääneen pyöreänpöydän keskusteluissa yhdessä päättäjien kanssa.

Työelämäfoorumi 2024 järjestetään yhteistyössä valtakunnallisen TYÖ2030-ohjelman ja ESR+ -rahoitteisen Parempi työelämä! -koordinaatiohankkeen kanssa. Kumppanina tapahtumassa on laaja kattaus valtakunnallisia nuorisojärjestöjä. 

Sivustoa päivitetään jatkuvasti, kun ohjelma rakentuu.

Hanki tapahtuman kalenterivaraus ja tule mukaan Työelämäfoorumiin ke 20.11. kello 9.00-12.00

  

Ilmoittaudu mukaan!

Valtakunnallinen nuorten kuuleminen toteutetaan syksyllä – oppilaitoksia kutsutaan nyt mukaan!

 

LinkedIn post (1)

 

Haluamme kutsua oppilaitoksenne osaksi Työelämäfoorumi 2024 -tapahtumaa. Osallistuminen on oppilaitoksille maksutonta.

Ennen marraskuun tapahtumaa kuulemme laajasti nuoria (15-29v.) Nuorten Akatemian rakentamien työpajojen avulla. Työpajoilla haetaan vastauksia nuorten työelämäodotuksiin, toiveisiin ja tarpeisiin.

Miten mukaan?

Oppilaitokset voivat järjestäkää itsenäisesti opiskelijoilleen inspiroivan ja helposti toteutettavan työpajan elo-syyskuussa, jolla osallistetaan opiskelijat suomalaisen työelämän kehittämiseen.

Työpajasta:
  • Työpajan kesto on 60–90 min, johon valmis fasilitointiohje sekä koulutus tulee Nuorten Akatemialta, Työpajan voi toteuttaa koulun omissa tiloissa. Apuvälineenä käytetään opiskelijoiden älypuhelimia tai oppilaitoksen tabletteja.
  • Yhteen työpajaan voi osallistua kerrallaan noin 5-20 opiskelijaa, ikähaarukka 15-29-vuotta. Työpajoja voi järjestää yhden tai useamman. Työpajoja voi toteuttaa lokakuun ensimmäiselle viikolle saakka. Työpajamateriaalit ovat oppilaitoksille maksuttomia. 
  • Työpaja toteutetaan digitaalisen Seppo-pelin avulla, joka kerää tulokset suoraan digitaaliseen muotoon.  Nuorten Akatemia analyysoi tulokset.
  • Tapahtumapäivänä opiskelijoille voi halutessaan järjestää oppilaitoksella etästudion, jossa seurataan tapahtumaa livenä ja osallistutaan päivän keskusteluihin etänä. Kutsumme myös paikan päälle Pikku-Finlandiaan joukon työpajoihin osallistuneita nuoria.
  • Opiskelijat voivat myös tuottaa valmiiden ohjeiden mukaisia somevideoita liittyen yhteistyöhön ja teemaan. Julkaisemme videoita osana tapahtuman viestintää.

Mukana oppilaitosyhteistyössä on jo mm. Konepajan lukio, Helsinki Business College, Savon ammattiopisto ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu.

Työpajojen tulokset julkaistaan Työelämäfoorumi 2024 -tapahtumassa.  Kytkemme työn osaksi mm. Työ- ja elinkeinoministeriön käynnistämää työelämän kehittämisstrategiaa. Mikäli kiinnostuit työpajoista, laita sähköpostia tiina.lindstrom@ely-keskus.fi, ja keskustellaan lisää. Yhteydenotto ei sido vielä mihinkään. 
 
Nuorten kanssa kohti maailman parasta työelämää!


Tapahtumassa mukana


Katso kooste vuoden 2022 Työelämäfoorumista

Seuraa Työelämäfoorumia