TYÖ2030 tiedottaa keskiviikkona 15.2.2023


Luottamus kirja

Luottamus vaikuttaa positiivisesti yhteistyössä: se lisää työtyytyväisyyttä, innovatiivisuutta ja tuottavuutta. Luottamus kannattelee työyhteisöjä myös muutoksessa ja saa ihmiset työskentelemään yhteisten tavoitteiden eteen.  Tällä viikolla julkaistu Työyhteisön pieni opas luottamuksesta on kirjoitettu kaikille niille, jotka haluavat perehtyä luottamuksen käsitteeseen ja sen voimaan.

Kirjan näkökulmat perustuvat tutkimukseen ja työelämän käytäntöihin – helppolukuisesti. Se vastaa kysymyksiin: mitä luottamus on? Miksi ja milloin sitä tarvitaan ja miten sitä voi rakentaa työelämän arjessa? Kirja valottaa muun muassa sitä, miten luottamusta voidaan arvioida ja mitkä tekijät vaikuttajat esihenkilön sekä alaisen luottamussuhteeseen.

Kirjan on kirjoittanut TYÖ2030-ohjelman pyynnöstä luottamusta jo pitkään tutkinut LUT yliopiston kauppakorkeakoulussa työskentelevä tietojohtamisen professori Kirsimarja Blomqvist. Blomqvistin mukaan suomalainen luottamuspääoma on yksi arvokkaimpia aineettomia omaisuuksiamme.

Kirja on ladattavissa täältä.

 

Lisätietoja

Professori Kirsimarja Blomqvist (verkoston koordinointi)
LUT-kauppakorkeakoulu, LUT-yliopisto
kirsimarja.blomqvist@lut.fi 
p. 040 755 1693

TYÖ2030-ohjelmajohtaja Sanna Kulmala
sanna.kulmala@ttl.fi 
p. 040 411 6379