Johtajuusblogit
Työ muuttuu dramaattisesti – mutta sitä vielä hahmoteta
Tulevilla kansanedustajilla ja uudella hallituksella on edessään jättimäinen muutos, josta vaalitenteissä on keskusteltu hyvin vähän, jos ollenkaan. Nimittäin työn dramaattinen muuttuminen, kirjoittaa Miia Savaspuro blogissaan.
Tehdään johtamisesta joukkuelaji
Johtamisesta puhutaan paljon ja se saa osakseen mediahuomiota, on kuva johtajuudesta vielä laajasti vanhanaikainen ja yksilökeskeinen. TYÖ2030 ohjelman johtajuusverkoston koordinoija Christa-Jemina Korhonen tuo johtajuusblogissaan esille nuorten ajatuksia tulevaisuuden johtajuudesta sekä kiteyttää ohjelmakauden tuotokset.
Johtaja sitoutumisen, motivaation ja kehittymisen palveluksessa
Useat johtamista käsittelevät raportit nostavat esiin kiinnostavan asian hyvää ja ideaalista johtamista määriteltäessä. Hyvä johtaminen pohjautuu nimenomaan johtamistaidolle, ei niinkään asiantuntijoiden työn sisällön suvereenille osaamiselle, kirjoittaa vuoden ensimmäisessä johtajuusblogissa Peter Peitsalo.
Onnellinen työpaikka – miten sellainen rakennetaan ja miten sitä johdetaan vuonna 2023?
Tiedämme kaikki, että työelämä on murroksessa. Mutta tiedostammeko sitä, että olemme kaikki osaltamme vaikuttamassa siihen, mihin suuntaan työelämä muuttuu? Johtajina meidän on kysyttävä itseltämme, minkälaista tulevaisuuden työelämää haluamme olla luomassa – onnellista vai onnetonta, kirjoittaa Sofokuksen Chief Happiness Officer Milla Heikkilä.
Hyvä työkaveruus rakentaa yhteistyötä – yhteistyö vahvistaa työkaveruutta
Taitava Liideri valmentajat Terhi Vesterinen ja Marianne Hemminki kirjoittavat, kuinka hyvä työkaveruus rakentaa sosiaalista hyvinvointia sekä yrityksen kasvua ja kehittymistä. Kun puhutaan työntekijäpulasta, on hyvä kääntää katseet kohti työkavereita. Työn pitovoimaa ovat kollegat, joiden kanssa työn tekeminen ei aina edes tunnu työltä.
Yhteisöllinen johtaminen
Olemme sitten töissä yrityksessä, julkisessa organisaatiossa tai järjestössä, väitän, että kaikki organisaatiot joissa työskentelemme ovat viime kädessä yhteisöjä, kirjoittaa Maria 01 toimitusjohtaja Ville Simola.
Tulevaisuuden johtajat ovat inklusiivisia
Kaikki työntekijät mukaanottava työympäristö ei synny itsestään, vaan vaatii tietoista johtamista onnistuakseen. Inklusiivisuus tuleekin olemaan avainasemassa tulevaisuuden työssä ja työyhteisöjen johtamisessa. Mitä inkluusio tarkoittaa työelämässä ja miksi tulevaisuuden työelämä vaatii inklusiivista johtamista? Kirjoittajina deidei:n asiantuntijat Nelli Ruotsalainen ja Sunna Mbye.
Mikä tekee ihmisestä hyvän johtajan?
Matkani hoitotyön tekijästä kasvuyrittäjäksi ja johtajaksi ei aina ole ollut helppo, mutta sitäkin opettavaisempi. Olen oivaltanut sen, ettei hyväksi johtajaksi synnytä, vaan siihen kasvetaan. Kuitenkin on paljon sellaista, minkä muistaminen helpottaa kasvukipuja, kirjoittaa Hoiwa Oy:n perustaja Fadumo Ali.
Johtaja: ota data haltuun ja valjasta tekoäly sillanrakentajaksi
Fiksu johtaja valjastaa teköälyn, datan ja analytiikan avukseen rakentaakseen sillat siilojen ylle ja auttaakseen organisaatioita aidosti puhaltamaan yhteen hiileen, kirjoittaa Furuticen strategia- ja kulttuurijohtaja Eeva Raita.
Kuinka luoda muutoskyvykäs työpaikka? Vastaus löytyy oppimisen johtamisesta
Mitä on oppimisen johtaminen työpaikoilla vuonna 2022? Jatkuvassa muutoksessa valmiita vastauksia on vähän. Siksi keskeisempää onkin löytää kiinnostavat kysymykset, joiden ympärille rakentaa yhteistä dialogia, jotta niin työyhteisön jäsenet kuin verkostotkin voivat luoda yhdessä selkeyttä hähmäisyyden keskelle, kirjoittaa Filosofian Akatemian Miia Järvilehto.
Nuorista kasvatetaan tulevaisuuden johtajia
Miten 17-vuotiaana johdetaan samanikäisiä kavereita? GraniWorksin varatoimitusjohtaja Jimi Toivonen avaa, kuinka nuorena johtajana tärkeintä on saada muodostettua luottamus johdettavaan ryhmään.
Asiakaskokemuksen johtamisessa pätevät samat viisaudet kuin hyvässä johtamisessa muutenkin
Nordic Business Forumin asiakkuusjohtaja Salla Seppä jakaa blogissaan kuusi käytännön vinkkiä asiakaskokemuksen johtamiseen toivoen, että saat niistä inspiraatiota - olitpa sitten kiinnostunut asiakaskokemuksen johtamisesta tai johtamisesta ylipäätään.
Digitalisoituva johtaminen
Korona on haastanut vakiintuneita johtamismalleja ympäri pallon. Useimmat muutoksista eivät kuitenkaan ole tulleet uusina vaan ovat olleet vireillä jo pidempään, kirjoittaa Vincit Oy:n perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Mikko Kuitunen uudessa johtajuusblogissamme. Mikko on myös mukana 24.3. toteutettavassa johtamisen digitalisaatio ja digitalisaation johtaminen foorumilla.
Pandemia mullisti työelämän, ja siksi johtamisesta kannattaa kiinnostua juuri nyt
Miksi nuorien tulisi kiinnostua johtajuudesta? Sillä tulevaisuuden johtamista tarvitaan jo nyt, kun työelämä muovaantuu uudestaan. Blogin on kirjoittanut Helsingin Sanomien päätoimittaja ja Vuoden nuori johtaja 2021 Anu Ubaud.
Yrittäjien johtaminen - freelancing tulevaisuuden työ?
Digitalisaation raivaama globalisaatio ja koronaepidemia synnytti luovalle alalle “digital nomadsien” aallon, jossa asiantuntijapalveluita tarjoavat henkilöt jäivät tai jätettiin pois päivätöistä, ja alkoivat tarjota palveluitaan omin ehdoin ajasta ja paikasta riippumatta. Miten johdetaan yritystä, joka koostuu pelkästään yrittäjistä? Kysymykseen vastaa markkinointitoimisto Nordesin perustaja ja toimitusjohtaja Joonas Kylliäinen.
Toimitko luovuuden lähteenä vai esteenä, johtaja?
Johtajana voit ruokkia ja vapauttaa tiimin luovuutta tai pahimmillaan toimia isoimpana luovuuden esteenä. Kumpaa teet itse enemmän? Lifeworksin Linda Neiglick koosti viisi keinoa, joilla johtaja voi edesauttaa luovuutta omassa tiimissään.
Johtajuus muutoksessa?
"Johtajana koen, että osa johtamisen perusasioista on vaikeampi toteuttaa nykyisin, kun suurin osa työstä tehdään etänä ja usein myös etäällä muista. Miten osoitat arvostusta, luot ja ylläpidät luottamusta? Miten huolehdit työturvallisuudesta ja muista johtajan vastuulle kuuluvista asioista? Nykyisin myös ikitotuus, jonka mukaan työhyvinvointi tehdään työpaikalla, joutuu uuteen tarkasteluun", kirjoittaa johtajuuden muutoksesta Työsuojelurahaston toimitusjohtaja Kenneth Johansson.
- Etusivu
- Tietoa ohjelmasta
- Tulevaisuusvuoropuhelu
- Työkaluja
- Huomisen johtajuus
- Työelämän tilannekuva
- Hybridityö, etätyö ja lähityö (HELP)
- Hyvinvointia työstä 2030-luvulla
- Kohti työtä 2030 -webinaarit
- MEADOW-tutkimus
- MEADOW ICT-alan juttusarja
- Suvujaa aivotyötä opetusalalle
- Työelämäfoorumi Suomi 2024
- Työelämätapahtumia
- Työelämän tilannekuvia
- Työmarkkinajärjestöjen vuoropuhelu digitalisaatiosta
- Työ nyt ja tulevaisuudessa: Eväitä ajatteluun luentosarja
- Viisi ratkaisua tulevaisuuden työelämään
- Viestintä ja kampanjat