Keskustellaanko teillä johtajuudesta? Näillä vinkeillä eteenpäin!

TYÖ2030-ohjelma on yhteistyössä Suomen Nuorkauppakamareiden kanssa koonnut yhteen tutkimustuloksia johtajuudesta sekä ajatuksia ja näkökulmia Vuoden Nuori Johtaja -kilpailun voittajilta ja finalisteilta. ​Lopputuloksena syntyi työkalu niille työelämän toimijoille, jotka haluavat olla askeleen edellä polulla kohti huomisen johtajuutta.

Tehdään johtamisesta joukkuelaji

Johtamisesta puhutaan paljon ja se saa osakseen mediahuomiota, on kuva johtajuudesta vielä laajasti vanhanaikainen ja yksilökeskeinen. TYÖ2030 ohjelman johtajuusverkoston koordinoija Christa-Jemina Korhonen tuo johtajuusblogissaan esille nuorten ajatuksia tulevaisuuden johtajuudesta sekä kiteyttää ohjelmakauden tuotokset.

Johtaja sitoutumisen, motivaation ja kehittymisen palveluksessa

Useat johtamista käsittelevät raportit nostavat esiin kiinnostavan asian hyvää ja ideaalista johtamista määriteltäessä. Hyvä johtaminen pohjautuu nimenomaan johtamistaidolle, ei niinkään asiantuntijoiden työn sisällön suvereenille osaamiselle, kirjoittaa vuoden ensimmäisessä johtajuusblogissa Peter Peitsalo.

Tervetuloa yhteisöohjautuvuuden johtajuusfoorumiin

Tervetuloa TYÖ2030 ja Suomen Nuorkauppakamareiden toteuttamaan johtajuusfoorumiin keskustelemaan yhdessä muiden johtamisuteliaiden kanssa johtajuudesta joukkuelajina ja sen vaativasta empatiasta 15.3.2023 kello 15-17:15.

Onnellinen työpaikka – miten sellainen rakennetaan ja miten sitä johdetaan vuonna 2023?

Tiedämme kaikki, että työelämä on murroksessa. Mutta tiedostammeko sitä, että olemme kaikki osaltamme vaikuttamassa siihen, mihin suuntaan työelämä muuttuu? Johtajina meidän on kysyttävä itseltämme, minkälaista tulevaisuuden työelämää haluamme olla luomassa – onnellista vai onnetonta, kirjoittaa Sofokuksen Chief Happiness Officer Milla Heikkilä.

Hyvä työkaveruus rakentaa yhteistyötä – yhteistyö vahvistaa työkaveruutta

Taitava Liideri valmentajat Terhi Vesterinen ja Marianne Hemminki kirjoittavat, kuinka hyvä työkaveruus rakentaa sosiaalista hyvinvointia sekä yrityksen kasvua ja kehittymistä. Kun puhutaan työntekijäpulasta, on hyvä kääntää katseet kohti työkavereita. Työn pitovoimaa ovat kollegat, joiden kanssa työn tekeminen ei aina edes tunnu työltä. 

Yhteisöllinen johtaminen

Olemme sitten töissä yrityksessä, julkisessa organisaatiossa tai järjestössä, väitän, että kaikki organisaatiot joissa työskentelemme ovat viime kädessä yhteisöjä, kirjoittaa Maria 01 toimitusjohtaja Ville Simola.

Ilmoittaudu mukaan vuoden viimeisiin johtamisen pienempiin vertaisryhmiin

Tule mukaan luottamuksen johtamisen pienempiin vertaisryhmiin. Ryhmiä tarjotaan neljä ja ne ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Jokaiseen ryhmään mahtuu 15 ensimmäistä ilmoittautunutta, ole siis nopea!

Tervetuloa vuoden viimeiseen johtajuusfoorumiin 16.11., teemana luottamus.

Vaikka luottamuksen rakentaminen on koko työyhteisön asia, johtaja ja esihenkilö tukee luottamuksen syntymistä ja ylläpitämistä. Miten luottamus toimii työpaikkojen tuloksellisuuden ja hyvinvoinnin lähteenä? Entä miten johtamisella voidaan rakentaa luottamusta työn tekemisen arkeen? Ilmoittaudu mukaan!

Tulevaisuuden johtajat ovat inklusiivisia

Kaikki työntekijät mukaanottava työympäristö ei synny itsestään, vaan vaatii tietoista johtamista onnistuakseen. Inklusiivisuus tuleekin olemaan avainasemassa tulevaisuuden työssä ja työyhteisöjen johtamisessa. Mitä inkluusio tarkoittaa työelämässä ja miksi tulevaisuuden työelämä vaatii inklusiivista johtamista? Kirjoittajina deidei:n asiantuntijat Nelli Ruotsalainen ja Sunna Mbye.

Tervetuloa mukaan monimuotoisuuden johtamisen vertaisryhmiin!

Keskiviikkona 21.9.2022

Tervetuloa mukaan jakamaan ja saamaan vinkkejä, miten monimuotoisuus valjastetaan hyvään käyttöön oman työyhteisön arjessa! Tarjoamme neljä vertaisryhmää, joihin jokaiseen mahtuu 15 ensimmäistä ilmoittautunutta. 

Mikä tekee ihmisestä hyvän johtajan?

Tiistaina 20.9.2022

Matkani hoitotyön tekijästä kasvuyrittäjäksi ja johtajaksi ei aina ole ollut helppo, mutta sitäkin opettavaisempi. Olen oivaltanut sen, ettei hyväksi johtajaksi synnytä, vaan siihen kasvetaan. Kuitenkin on paljon sellaista, minkä muistaminen helpottaa kasvukipuja, kirjoittaa Hoiwa Oy:n perustaja Fadumo Ali.

Tervetuloa TYÖ2030 -ohjelman ja deidein monimuotoisuuden johtajuusfoorumiin 22.9.2022

Keskiviikkona 8.6.2022

Kuinka luomme monimuotoisen työyhteisön? Miten tuemme monimuotoista työyhteisöä ja myös johdamme sitä inklusiivisesti? Tervetuloa monimuotoisuuden johtajuusfoorumiin 22.9. keskustelemaan, kuinka monimuotoisuus näkyy työpaikoilla nyt ja tulevaisuudessa – ja kuinka voimme johtamisen keinoin tukea ja kehittää monimuotoisen työyhteisön kehittymistä.

Ilmoittaudu mukaan oppimisen johtamisen vertaisryhmiin

Keskiviikkona 8.6.2022

Tule mukaan oppimisen johtamisen pienempiin vertaisryhmiin jatkamaan keskustelua oppimisesta työyhteisössä sekä jakamaan parhaita vinkkejä muille - ja saamaan vauhtia oman työyhteisön oppimisen näkyväksi tekemiseen. Tarjoamme neljä maksutonta vertaisryhmää.

Blogi: Johtaja: ota data haltuun ja valjasta tekoäly sillanrakentajaksi

Keskiviikkona 1.6.2022

Fiksu johtaja valjastaa teköälyn, datan ja analytiikan avukseen rakentaakseen sillat siilojen ylle ja auttaakseen organisaatioita aidosti puhaltamaan yhteen hiileen, kirjoittaa Furuticen strategia- ja kulttuurijohtaja Eeva Raita. 

Blogi: Kuinka luoda muutoskyvykäs työpaikka? Vastaus löytyy oppimisen johtamisesta

Keskiviikkona 25.5.2022

Mitä on oppimisen johtaminen työpaikoilla vuonna 2022? Jatkuvassa muutoksessa valmiita vastauksia on vähän. Siksi keskeisempää onkin löytää kiinnostavat kysymykset, joiden ympärille rakentaa yhteistä dialogia, jotta niin työyhteisön jäsenet kuin verkostotkin voivat luoda yhdessä selkeyttä hähmäisyyden keskelle, kirjoittaa Filosofian Akatemian Miia Järvilehto.

Blogi: Nuorista kasvatetaan tulevaisuuden johtajia

Keskiviikkona 4.5.2022

Miten 17-vuotiaana johdetaan samanikäisiä kavereita? GraniWorksin varatoimitusjohtaja Jimi Toivonen avaa, kuinka nuorena johtajana tärkeintä on saada muodostettua luottamus johdettavaan ryhmään.

Tervetuloa TYÖ2030 ja Filosofian Akatemian after workeille oppimisen johtamisen  johtajuusfoorumiin 8.6. klo 17-19:15

Miksi oppimisen johtaminen korostuu jatkuvien muutosten keskellä? Entä miten johtaa oppimista uteliaisuus edellä muutoksella pelottelun sijaan ja kuka oppimista lopulta johtaa?

Työelämässä ja organisaatioissa on valtavasti hyödyntämätöntä potentiaalia tällä saralla – tule siis mukaan kuulemaan, miten tätä potentiaalia on parhaimmillaan hyödynnetty ja saamaan innostusta ja ideoita oppimisen johtamiseen omassa arjessasi. 

Blogi: Asiakaskokemuksen johtamisessa pätevät samat viisaudet kuin hyvässä johtamisessa muutenkin

Nordic Business Forumin asiakkuusjohtaja Salla Seppä jakaa blogissaan kuusi käytännön vinkkiä asiakaskokemuksen johtamiseen toivoen, että saat niistä inspiraatiota - olitpa sitten kiinnostunut asiakaskokemuksen johtamisesta tai johtamisesta ylipäätään.

Ilmoittaudu mukaan digitalisaation johtamisen ja johtamisen digitalisaation vertaisryhmiin

Tule mukaan jatkamaan keskustelua digitalisaation johtamisesta ja johtamisen digitalisaatiosta pienemmissä vertaisryhmissä. Tarjoamme kolme vertaisryhmää, jotka syventyvät omiin teemoihin konkreettisten esimerkkien kautta.

Blogi: Digitalisoituva johtaminen

Korona on haastanut vakiintuneita johtamismalleja ympäri pallon. Useimmat muutoksista eivät kuitenkaan ole tulleet uusina vaan ovat olleet vireillä jo pidempään, kirjoittaa Vincit Oy:n perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Mikko Kuitunen uudessa johtajuusblogissamme. Mikko on myös mukana 24.3. toteutettavassa johtamisen digitalisaatio ja digitalisaation johtaminen foorumilla.

Blogi: Pandemia mullisti työelämän, ja siksi johtamisesta kannattaa kiinnostua juuri nyt

Miksi nuorien tulisi kiinnostua johtajuudesta? Sillä tulevaisuuden johtamista tarvitaan jo nyt, kun työelämä muovaantuu uudestaan. Blogin on kirjoittanut Helsingin Sanomien päätoimittaja ja Vuoden nuori johtaja 2021 Anu Ubaud. 

Kutsu: Nuoret ja johtajuus -tutkimuksen julkistustilaisuus 15.3. klo 10-11:30

Millaista on johtajuus vuonna 2030? Tervetuloa Nuoret ja johtajuus -tutkimuksen julkistustilaisuuteen kuulemaan nuorten –tulevaisuuden johtajien - ajatuksia työelämästä ja johtajuudesta. Tilaisuudessa tutkimustuloksia esittelee Frankly Partners ja keskustelemassa on eri alojen opiskelijoita ja opettajia, miten tulokset näkyvät arjessa ja opetuksessa. 

Yrittäjien johtaminen - freelancing tulevaisuuden työ?

Digitalisaation raivaama globalisaatio ja koronaepidemia synnytti luovalle alalle “digital nomadsien” aallon, jossa asiantuntijapalveluita tarjoavat henkilöt jäivät tai jätettiin pois päivätöistä, ja alkoivat tarjota palveluitaan omin ehdoin ajasta ja paikasta riippumatta. Miten johdetaan yritystä, joka koostuu pelkästään yrittäjistä? Kysymykseen vastaa markkinointitoimisto Nordesin perustaja ja toimitusjohtaja Joonas Kylliäinen.

Kutsu "Johtamisen digitalisaatio ja digitalisaation johtaminen" -foorumiin 24.3. klo 16:30-19:00!

Organisaation ei siis pitäisi palvella digitalisaatiota, vaan digitalisaation organisaatiota ja johtamista. Millaisia uusia mahdollisuuksia digitalisaatio sitten tarjoaa johtamiselle? Miten digitalisaatiota ylipäätään johdetaan? Tervetuloa mukaan keskusteluun! Ilmoittautumisen löydät kutsusta.

Blogi: Toimitko luovuuden lähteenä vai esteenä, johtaja? 

Johtajana voit ruokkia ja vapauttaa tiimin luovuutta tai pahimmillaan toimia isoimpana luovuuden esteenä. Kumpaa teet itse enemmän? Lifeworksin Linda Neiglick koosti viisi keinoa, joilla johtaja voi edesauttaa luovuutta omassa tiimissään.

Ennakkokutsu johtamisen digitalisaatio ja digitalisaation johtamisen johtajuusfoorumiin 24.3.

Tervetuloa keskustelemaan yhdessä TYÖ2030-ohjelman ja LaaS-mallien mukaisesta tulevaisuuden kestävästä johtajuudesta, joka on voimissaan vielä 2030 ja siitä eteenpäin. Digitalisaation johtamisfoorumi avaa, kuinka digitalisaatio tarjoaa uusia alustoja, välineitä ja yhteyksiä parempaan johtamiseen, arjen käytäntöihin vietävissä olevia selkeitä toimintamalleja sekä kurkistetaan, mihin suuntaan digitalisaation johtaminen on matkalla.

Ilmoittaudu mukaan luovuuden vertaisryhmiin!

Tule mukaan jatkamaan keskustelua luovuuden ja innovaatioiden johtamisesta pienemmissä veraisryhmissä. Ryhmät kokoontuvat vetäjien avustuksella kolme kertaa noin kuukauden välein ja ryhmille on oma verkkoryhmä, jossa keskustelua käydään tapaamisten ulkopuolella.

Kutsu: Johtajuusverkoston lounaswebinaari 10.2. klo 11-12:30. Yhteistä ajattelua johtajuudesta: Esa Saarinen

Tervetuloa Johtajuusverkoston lounaswebinaariin yhdessä filosofi Esa Saarinen kanssa keskustelemaan työelämästä, inhimillisyydestä ja johtajuudesta. Ilmoittaudu mukaan 9.2. mennessä!

Blogi: Johtajuus muutoksessa?

"Johtajana koen, että osa johtamisen perusasioista on vaikeampi toteuttaa nykyisin, kun suurin osa työstä tehdään etänä ja usein myös etäällä muista. Miten osoitat arvostusta, luot ja ylläpidät luottamusta? Miten huolehdit työturvallisuudesta ja muista johtajan vastuulle kuuluvista asioista? Nykyisin myös ikitotuus, jonka mukaan työhyvinvointi tehdään työpaikalla, joutuu uuteen tarkasteluun", kirjoittaa johtajuuden muutoksesta Työsuojelurahaston toimitusjohtaja Kenneth Johansson

Kirjoitus on ensimmäinen osa Johtajuusverkoston uutta blogisarjaa.

Johtajuusverkosto kutsuu jokaisen kehittämään tulevaisuuden johtajuutta - ensimmäinen tapahtuma käsittelee luovuutta ja innovaatioita työelämässä

Työterveyslaitoksen TYÖ2030-ohjelman Johtajuusverkosto tutkii tulevaisuuden johtajuutta ja uudistaa suomalaista työelämää. Ensimmäinen tapahtuma on jo 19. tammikuuta.

Kutsu: Tervetuloa luovuuden ja innovaatioiden johtajuusfoorumiin 19.1. klo 16:30-18:30

Tule mukaan TYÖ2030 ja Yellow’n after workeille syventämään ymmärrystä sekä saamaan voimaa, innostusta ja käytännön välineitä hyödyntää luovuutta muutoksessa ja muutoksen johtamisessa.