Miten mielenterveydestä puhutaan työpaikoilla? Mihin keskustelukulttuuri on menossa? Työelämän mielenterveysohjelma on mukana Hyvin sanottu -festareilla. Tervetuloa seuraamaan keskustelua Hämeenlinnan Verkatehtaalle perjantaina 30.9. klo 13!

UUTINEN 28.9.2022

Mielenterveyden ja jaksamisen ongelmat ovat yhä isompi puheenaihe suomalaisessa työelämässä, mutta aiheeseen liittyy edelleen vaikenemisen kulttuuria, stigmaa ja tabuja.

Yksi Työelämän mielenterveysohjelman tavoitteista on, että työhön liittyvistä pulmista ja henkisestä kuormituksesta puhuminen helpottuu työyhteisöissä. Keskustelu on edellytys avun saamiselle ja työn kehittämiselle mielenterveyttä tukevaksi.

Tervetuloa seuraamaan kiinnostavaa keskustelua

Ensimmäistä kertaa järjestettävillä Hyvin sanottu -keskustelufestivaalilla järjestetään keskustelu teemasta: miten mielenterveydestä pitäisi puhua työpaikoilla.

Tervetuloa kuulemaan, millaista puhetta keskustelijat haluaisivat lisää työpaikoille.

Keskustelun alustaa työhyvinvoinnin ja palautumisen tutkija Anniina Virtanen Työterveyslaitoksesta. Keskustelun fasilitoi työhyvinvointipäällikkö Jorma Vaara Hämeenlinnan kaupungilta. Mukana on muun muassa työsuojelun edustajia, mielenterveyskuntoutujia sekä eri tavalla avoimempaa mielenterveyspuhetta edistäviä henkilöitä.

Keskustelu järjestetään perjantaina Verkatehtaan Kulma-tilassa perjantaina 30.9. klo 1314.30. 

Katso kaikki perjantain pop up -keskustelut

Tutustu koko festivaalin ohjelmaan Ylen sivuilla

Mikä Hyvin sanottu -keskustelufestivaali?

  • Hyvin sanottu -keskustelufestivaali on tapahtuma, jossa kaikki halukkaat voivat osallistua keskusteluun. Osallistua voi myös katselemalla ja kuuntelemalla.
  • Tapahtuman tarkoitus on lisätä rohkeutta osallistua keskusteluihin, syventää ymmärrystä toisistamme ja vahvistaa kokemusta siitä, että kaikkien äänellä on merkitys.
  • Festivaali rakentuu kolmenlaisista keskusteluista: julkisista, luottamuksellisista ja pop up -keskusteluista.
  • Festivaalialueella järjestettäviin pop up -keskusteluihin pääsevät osallistumaan kaikki festarikävijät.
  • Tapahtuman järjestämisestä vastaavat Yle, Hämeenlinnan kaupunki ja Erätauko-säätiö.