Työntekijä: “Löysin työkalupakista kiinnostavan työkalun, joka kannattaisi mielestäni ottaa käyttöön omalla työpaikallani. Mitä teen?”

  • Kerro työkalusta esihenkilöllesi tai työpaikkasi HR-henkilölle lähettämällä linkki työkalun sivulle.
  • Vinkkaa eteenpäin maksuttomasta työkalupakin esittelystä tai sparrista, jotka ovat saatavilla vuoden 2024 ajan.
  • Useista työkaluista on vuoden 2024 ajan tilattavissa maksuton työpaja, jonka Työterveyslaitoksen asiantuntija vetää. Katso ja lataa työpajakohtaiset esitteet Autamme alkuun -sivulta
  • Muista myös Valitse työkalu -testi, joka auttaa valitsemaan teidän työyhteisöllenne sopivan työkalun.
  • Voit hyödyntää ja toimittaa eteenpäin työkalujen käyttöönotto -materiaalin, josta selviää työkalujen käyttötarkoitukset ja mahdollisuudet.

Lataa työkalupakin käyttöönotto -materiaali (pdf) 

HR-toimija: “Työkalupakista pari työkalua istuisi meidän tavoitteisiimme ja toimintaamme. Minun pitää perustella johdolle työkalujen käyttöönotto. Mitä teen?”

Työhyvinvoinnin ongelmat ja poissaolot mielenterveyssyistä haastavat työelämää, ja siksi työpaikkasi johto on varmasti kiinnostunut kuulemaan, miten asiaa voisi käsitellä työpaikalla. Työkalut ovat myös yksi tapa varmistaa, että työssä ei ole riskejä terveydelle ja hyvinvoinnille. Nykyaikainen johto ymmärtää mielenterveyden merkityksen työssä ja tarkastelee lisäksi henkilöstön voimavaroja osana työpaikan strategisia tavoitteita. 

Maksuttomat työkalut soveltuvat osaksi työkykyjohtamista. Niiden avulla on mahdollista muun muassa kartoittaa nykytilannetta työpaikalla, tarkentaa ymmärrystä työpaikkaselvityksessä tai työhyvinvointikyselyssä nousseista asioista, hankkia lisäeväitä prosesseihin tai kehittämiseen, sisältöjä koulutuksiin tai tuottaa pysyviä toimintamalleja.

Ota avuksi materiaali, josta selviää työkalujen käyttötarkoitukset ja mahdollisuudet sekä erilaisia käyttöönoton prosesseja. 

Lataa työkalupakin käyttöönotto -materiaali (pdf) 

Esihenkilö: “En ole oikea henkilö edistämään työkalujen käyttöönottoa omassa organisaatiossani, mutta tiedän että tarvetta olisi. Mitä teen?”

Lataa työkalupakin käyttöönotto -materiaali (pdf)