Toimintamalli mielenterveyttä tukevaan työterveysyhteistyöhön julkaistiin loppuvuodesta 2022. Mallin avulla työpaikan ja työterveyshuollon toimijat voivat kehittää yhteistyötään mielenterveyttä tukevaksi ja ongelmia ennaltaehkäiseväksi. Nyt etsimme pienten työpaikkojen toimijoita mukaan toimintamallin kehittämistyöhön.

UUTINEN 17.1.2024

(Päivitetty 18.3.2024)

Mielenterveyden työkalupakkiin kuuluva toimintamalli mielenterveyttä tukevaan työterveysyhteistyöhön rakennettiin yhdessä yli 20 työpaikka-työterveyshuoltoparin kanssa. Malli ohjaa erityisesti työyhteisötason näkökulmiin, ennakointiin ja voimavarojen vahvistamiseen yhteistyössä.

Tule mukaan kehittämistyöhön – osallistu työpajoihin

Etsimme pienten työpaikkojen toimijoita arvioimaan ja jatkokehittämään mallia. Kaipaamme ajatuksia siitä, miten se parhaiten hyödyttäisi myös pieniä työpaikkoja. Osallistumalla työpajoihin pääset tutustumaan toimintamalliin, ja saat työkaluja ja esimerkkejä mielenterveyden tukemisesta työssä.

Ensimmäisessä työpajassa työpaikat tutustuivat olemassaolevaan toimintamalliin ja arvioivat uuden mallin eri vaihtoehtoja. Toisessa työpajassa torstaina 25.4. klo 10–12 pienet työpaikat pääsevät testaamaan uutta, työpaikkojen kokemusten pohjalta luotua mallia ja antamaan siitä palautetta. Työpaja järjestetään Teams-yhteydellä. Voit osallistua työpajaan, vaikka et olisi ollut mukana ensimmäisessä.

Ilmoittaudu mukaan

Valtakunnalliset työpajat toteutetaan yhteistyössä Työterveyslaitoksen, MIELI ry:n ja Nordic Healthcare Groupin kanssa.

Tervetuloa mukaan edistämään mielenterveyttä tukevaa työelämää!

Lisätiedot