TYÖ2030 tiedottaa torstaina 16.6.2022


MicrosoftTeams-image (9)-1

Puheista tekoihin – tervetuloa kuulemaan konkreettisia tapoja, joilla parannetaan suomalaista työelämää ja työhyvinvointia! TYÖ2030-ohjelma ja Työelämän mielenterveysohjelma ovat mukana SuomiAreenassa torstaina 14. heinäkuuta 2022. Keskusteluja voi seurata paikan päällä Porissa tai striimin välityksellä.

Näin työn murros otetaan haltuun. TYÖ2030 -ohjelma näkyy ja kuuluu osana SuomiAreenan ohjelmaa

Minkälaisia tekoja työn ja teknologisen murroksen osalta on jo tehty eri toimialoilla ja työpaikoilla, miten organisaatiot oppivat ja miten yksilöinä pysymme muutoksessa mukana? Miksi tämä on yhteiskunnallisesti niin tärkeää ja mitä yritykset ja työntekijät jatkuvasta kehityksestä hyötyvät? TYÖ2030 -ohjelma tarjoaa keskustelua aiheista SuomiAreenan aivan uudella Rantalavalla torstaina 14.7. kello 16-16:45.

Keskustelussa “Puheista tekoihin, näin työn murros otetaan haltuun” pohditaan, mitkä ovat juuri nyt merkittävimmät työelämän muutosvoimat, miten ne käytännössä näkyvät työpaikoilla ja miten muutoksiin on työpaikoilla reagoitu konkreettisesti. Paneelikeskustelussa kuullaan, mitä työntekijät, työnantajat ja yhteiskunta hyötyvät valtakunnallisista ohjelmista ja miksi ne ovat perusteltuja.

Keskustelun avaa sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen. Asiantuntijapanelisteina STTK:n puheenjohtaja Antti Palola, PALTA ryn neuvottelujohtaja Anu Sajavaara sekä Helsingin yliopiston aivotutkija Katri Saarikivi. Moderaattorina toimii TYÖ2030 ohjelmajohtaja Sanna Kulmala.

Työn ja työhyvinvoinnin kehittämisohjelma TYÖ2030 ohjelma edistää osaamisen ja toimintatapojen uudistumista ja siten parempaa työhyvinvointia ja tuottavuutta. Ohjelmassa kehitetään uudenlaisia toimintatapoja yhdessä työpaikkojen, toimialojen ja asiantuntijoiden kanssa sekä kannustetaan kokeiluihin. Toiminnassa on mukana yli 1000 työpaikkaa.

Miten korjataan työpaikkojen arki? Työelämän mielenterveysohjelman keskustelu etsii ratkaisuja jaksamisen ongelmiin

Tunnollinen työntekijä tekee kaikki temput jaksaakseen töissä. Yksilön ponnistelu ei kuitenkaan riitä, jos työ kuormittaa mieltä liikaa. Minkä pitää muuttua, jotta töissä jaksettaisiin nykyistä paremmin? Kenen pitää ryhtyä toimeen?

Riku Rantalan juontamassa keskustelussa kysytään, miksi mielenterveydestä huolehtiminen kuuluu kaikille työpaikoille. Mitä kannattaa tehdä jo ennen kuin työyhteisö voi huonosti ja työn ilo katoaa

Keskustelemassa on psykologi ja erityisasiantuntija Liisa Puskala Työterveyslaitoksesta. Hän korostaa, että työhyvinvointi on joukkuelaji. Vaikkapa ajanhallintakikat eivät toimi, jos työyhteisö ei kunnioita taukojen tarvetta.

Kuulemme myös tuoreita esimerkkejä työelämästä. Kiinteistöalan ohjelmistoyritys Visma Real Estaten hr-johtaja Salla Arvonen kertoo, miten työpaikalla on nostettu mielen hyvinvointi keskiöön – ja miten se on näkynyt myös viivan alla.

Työelämän mielenterveysohjelma herättelee työpaikkoja tekemään fiksuja muutoksia hyvän mielenterveyden puolesta jo ennen kuin työn ilo katoaa ja porukka väsähtää. Tietoa ja työkaluja: ennenkuin.fi.

Kutsuvieraille afterit

Torstaina keskusteluiden jälkeen TYÖ2030 -ohjelma ja Työelämän mielenterveysohjelma tarjoavat kutsuvieraille after work -tilaisuuden Rantalavan vieressä kello 17 alkaen.

Lisätietoja

TYÖ2030-ohjelmajohtaja
Sanna Kulmala
sanna.kulmala@ttl.fi
p. 040 411 6378

Työelämän mielenterveysohjelma
Päivi Lehtomurto, erityisasiantuntija, Työterveyslaitos,
paivi.lehtomurto@ttl.fi
p.050 4156 309.