Tervetuloa mukaan monimuotoisuuden johtamisen vertaisryhmiin
TYÖ2030 ilmoittaa keskiviikkona 21.9.2022
Ilmoittaudu mukaan monimuotoisuuden johtamisen pienempiin vertaisryhmiin!
Vertaisryhmät ovat virtuaalitapaamisia, joissa
- syvennetään oppimisesta ja sen johtamisesta käytävää keskustelua perehtymällä tiettyyn vertaisryhmän vetäjän tuomaan aiheeseen
- käsitellään avoimesti ja tutkiskellen oikeita esimerkkejä työpaikoilta ja osallistujien omista kokemuksista
- kannustetaan muutoksen tekemiseen arjessa kokemuksia jakamalla, toisilta oppimalla ja kokeilemalla
Jokaiseen ryhmään mahtuu 15 ensimmäistä ilmoittautunutta. Ilmoittautua voi aina ma 3.10. asti. Ilmoittautuminen tapahtuu alla olevista linkeistä. Kaikki ryhmät ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Voit ilmoittautua useampaan ryhmään.
Tervetuloa mukaan jakamaan ja saamaan vinkkejä, miten monimuotoisuus valjastetaan hyvään käyttöön oman työyhteisön arjessa!
Tarjoamme neljä vertaisryhmää:
- Monimuotoisuuden johtaminen ja kansainväliset osaajat
- Vetäjä: Hodan Mohamed
- Päivät: to 6.10. klo 10-11.30, ke 26.10 klo 10-11.30, to 17.11 klo 10-11.30
- Ryhmän kuvaus: Suomessa työvoimapula voimistuu ja tarvitsemme Suomeen kansainvälisiä osaajia, jotta yritykset pystyvät kasvattamaan liiketoimintaa. Mitä mahdollisia haasteita kansainväliset osaajat kokevat Suomeen tullessa? Entä miten organisaatio voi tukea kansainvälisiä osaajaa? Tarvitaan kykyä tunnistaa haasteita, kuten tiedostamattomia ennakkoluuloja sekä monimuotoisuuden määrätietoista ja tavoitteellista johtamista, jota kuvaa läpinäkyvyys, avoimuus ja kollektiivinen päätöksenteko. Vertaisryhmät alkavat aina lyhyellä alustuksella aiheeseen, jonka jälkeen siirrytään keskustelemaan syvällisemmin aiheesta.
- Ilmoittaudu ryhmään tästä
- Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen johtaminen työpaikalla (LGBTQIA+ equity and inclusion at the workplace)
- Vetäjä: Nelli Ruotsalainen
- Päivät: to 13.10. klo 13-15, to 20.10. klo 13-15, to 3.11. klo 13-15
- Ryhmän kuvaus:Tämän työryhmän tarkoitus on luoda tila, jossa voimme oppia inklusiivisesta johtamisesta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen näkökulmasta. Vertaisryhmässä opimme esimerkiksi siitä, miten inklusiivinen kielenkäyttö, tilat ja organisaation käytännöt ovat johtamisen työkaluja. Vertaisryhmä kokoontuu kolme kertaa. Aloitamme kokoontumiset lyhyellä alustuksella tai harjoituksella. Vertaisryhmä on mahdollisuus toteuttaa myös englanniksi.
- Ilmoittaudu ryhmään tästä
- Inklusiivisen johtamisen tulevaisuus
- Vetäjä: Sunna Mbye
- Päivät: to 13.10 klo 15-16.30, to 27.10 klo 15-16.30, to 10.11. klo 15-16.30
- Ryhmän kuvaus: Käsityksemme johtajuudesta ovat murroksessa. Mitä enemmän ymmärrämme monimuotoisia työntekijöitämme, sitä enemmän tarve inklusiiviselle johtajuudelle nousee tulevaisuudessa. Mitä on inklusiivinen johtaminen? Millaisia ominaisuuksia tulevaisuuden työntekijät kaipaavat johtajilta? Millaista on hyvä johtaminen vuonna 2030? Muun muassa nämä kysymykset ovat keskiössä, kun pohdimme tulevaisuuden työelämää, jota määrittävät monimuotoiset tiimit ja inklusiivinen johtaminen. Vertaisryhmät alkavat alustuksella aiheeseen ja sisältävät keskustelua ohjaavia kysymyksiä. Tervetuloa oppimaan sekä jakamaan ajatuksia muiden johtajuusuteliaiden kanssa!
- Ilmoittaudu ryhmään tästä
- Sisältä vahvan ja monimuotoisen työnantajabrändin rakentaminen (IMAGO-valmennus)
- Vetäjä: Vilja Laaksonen
- Päivät:ke 5.10. klo 9–10.30, ke 26.10. klo 9–10.30 ja ke 16.11. klo 9–10.30
- Ryhmän kuvaus: Työvoimapula ja uusien osaajien sitouttaminen on yhä useamman organisaation kasvun haasteena. Miten oppia houkuttelemaan oikeita osaajia kaiken kiireen keskellä? Useissa organisaatioissa rekrytointia, perehdytystä ja työntekijäkokemuksen johtamista joudutaan tekemään tiukoilla resursseilla, sillä isoja HR- tai rekrytointitiimejä ei ole. Vertaisryhmässä herätellään uusia ajatuksia sisältä vahvan yrityskulttuurin rakentamiseen, moniääniseen ja tuloksia tuottavaan rekrymarkkinointiin sekä arvostavaan rekrytointi- ja perehdytysprosessiin. Houkuttelevan työnantajabrändin rakentaminen ei vaadi aina isoja resursseja, vaan pitkäjänteistä työtä ja sydäntä. Tervetuloa mukaan keskustelemaan, oppimaan ja saamaan konkreettisia työkaluja sisältä vahvan ja monimuotoisen työnantajabrändin rakentamiseen!
- Ilmoittaudu ryhmään tästä
Ryhmät kokoontuvat vetäjien avustuksella kolme kertaa. Kutsun ryhmään sekä tarkemmat tiedot tapaamisista ja niiden sisällöistä lähetetään sähköpostilla ryhmän osallistujille ilmoittautumisen päätyttyä tai ennen ryhmän alkua.
Vertaisryhmien vetäjien esittely:
Hodan Mohamed on yrittäjä, joka kouluttaa yrityksiä ja organisaatioita monimuotoisuuden tärkeydestä. Hän laajentaa yleisön ymmärrystä mm. monimuotoisuuden johtamisesta, tiedostamattomien ennakkoluulojen tunnistamisesta, inklusiivisen työkulttuurin rakentamisesta, sekä kansainvälisten osaajien merkityksestä. Lisäksi hän herättää puheillaan inspiraatioita ja antaa tilaa uusille perspektiiveille. Hodan auttaa yrityksiä tekemään tuotteita ja palveluita kaikille. Se on mahdollista vain, jos yrityksen fokus on myös sosiaalisesti vastuullisen työkulttuurin rakentamisessa.
Nelli Ruotsalainen on asiantuntijatoimisto deidei:llä työskentelevä DEI-konsultti (diversity, equity and inclusion) ja tutkija. Hänellä on laaja-alainen kokemus kaikesta tasa-arvoon, yhdenvertaisuuteen ja inkluusion liittyvästä koulutuksesta, fasilitoinnista ja tutkimuksesta. Ruotsalainen on sukupuolentutkimuksen maisteri ja työstää väitöskirjaa Suomen feministisestä liikkeestä, valkoisuudesta ja antirasismista.
Nelli Ruotsalainen is a DEI consultant and researcher. They have multifaceted experience in all matters diversity, equity and inclusion including facilitation and research. Ruotsalainen holds and MA in Gender Studies and is a PhD research at the University of Helsinki on feminist activism, whiteness and antiracism in Finland.
Sunna Mbye työskentelee asiantuntijatoimisto deidei:llä DEI (diversity, equity, inclusion) asiantuntijana sekä konsulttina. Hän on kouluttanut erilaisia organisaatioita ja yrityksiä yhdenvertaisuudesta, inkluusiosta sekä antirasismista. Mbye on yhteiskuntatieteiden maisteri ja työssään hän tarkastelee, miten DEI-teemat heijastuvat yhteiskunnasta työelämään.
Vilja Laaksonen on kasvumarkkinointiin erikoistuneen Aava & Bangin toimitusjohtaja, vuorovaikutukseen erikoistunut viestinnän tohtori (FT) ja inspiroiva valmentaja. Laaksonen on kehittänyt Aava & Bangilla viestinnän johtamismallin, joka on koeteltu ja hyväksi todettu jo kymmenien yritysten arjessa. Hän väittää, että tulevaisuuden työelämä on arvopohjainen, merkityksellinen, vastuullinen ja monimuotoinen. Viljan luotsaama Aava & Bang on Great Place to Work -kilpailun kestomenestyjä. Aava & Bang sijoittui Suomen toiseksi parhaaksi työpaikaksi tämän vuoden GPTW -kilpailussa.
- Etusivu
- Tietoa ohjelmasta
- Tulevaisuusvuoropuhelu
- Työkaluja
- Huomisen johtajuus
- Työelämän tilannekuva
- Hybridityö, etätyö ja lähityö (HELP)
- Hyvinvointia työstä 2030-luvulla
- Kohti työtä 2030 -webinaarit
- MEADOW-tutkimus
- MEADOW ICT-alan juttusarja
- Suvujaa aivotyötä opetusalalle
- Työelämäfoorumi Suomi 2024
- Työelämätapahtumia
- Työelämän tilannekuvia
- Työmarkkinajärjestöjen vuoropuhelu digitalisaatiosta
- Työ nyt ja tulevaisuudessa: Eväitä ajatteluun luentosarja
- Viisi ratkaisua tulevaisuuden työelämään
- Viestintä ja kampanjat