TYÖ2030 tiedottaa torstaina 10. kesäkuuta 2021.


Monialaisen kehittäjäverkoston ratkaisuja työelämälle

Fast Expert Teams – webinaari 22.6. klo 9–10

Monialaisen kehittäjäverkoston, Fast Expert Teamsin, työskentelyn ja lopputuotoksen esittely ja luovutus sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekoselle. Tilaisuus on kaikille avoin.

80 eri alan asiantuntijaa ovat neljän viikon ajan kokeilleet uutta tapaa kehittää suomalaista työelämää. Fast Expert Teams -toiminnassa kootaan asiantuntijoita yli sektori- ja hallintorajojen ratkomaan ajankohtaisia kysymyksiä. Osallistujat ovat mukana yksityishenkilöinä omalla ajallaan ja vapaaehtoisesti.

Kevään neljän viikon Fast Expert Teams -työskentelyssä on ratkottu ajankohtaisia aiheita siitä, miten pandemia-ajan oppeja hyödynnetään ja millaiseksi työelämä rakentuu huomioiden sujuva arki, hyvinvointi sekä oppiminen ja innovointi. Osa tiimeistä on kehittänyt Fast Expert Teams -toimintatapaa jatkoa varten.

”Fast Expert Teams toiminnassa kootaan monialaista asiantuntemusta vaativiin kompleksisiin kysymyksiin asiantuntijaryhmiä. Digitaalinen työskentelytapa mahdollistaa hajautuneen asiantuntijuuden nopean kytkemisen ja asiantuntijoiden kokemusperäisen tiedon yhdistämisen”, kertoo mallia kehittävä ja verkostoa luotsaava LUT-kauppakorkeakoulun professori Kirsimarja Blomqvist.

Kevään kehittämistapakokeilu sekä siinä työskentelevien tiimien tehtävät kytkeytyvät TYÖ2030-ohjelman tavoitteeseen rakentaa Suomeen maailman paras työelämä. Työskentely on toteutettu yhteistyössä LUT-kauppakorkeakoulun kanssa. Tuloksena jalostuu Työ2030 ohjelman käyttöön dynaaminen ja digitaalinen yhteiskehittämisen muoto.

TYÖ2030 on koko Suomen työllisyyselämän kehittämisohjelma, jonka toteuttaa sosiaali- ja terveysministeriö yhteistyössä työ- ja elinkeinoministeriön sekä työmarkkinajärjestöjen ja muiden työelämän toimijoiden kanssa. Ohjelman operatiivisesta toteutuksesta vastaa Työterveyslaitos.

“Suomen työelämän haasteet ja mahdollisuudet ovat meidän yhteinen asia ja niitä ratkomaan tarvitaan laaja-alaista yhteistyötä ja uusia rohkeita avauksia. Fast Expert Teams on uusi ja innovatiivinen työkalu tähän tarkoitukseen. Oli todella upeaa nähdä, millaisella innolla ja asenteella eri alojen asiantuntijat heittäytyvät työskentelyyn mukaan”, iloitsee TYÖ2030-ohjelmajohtaja Sanna Kulmala.

22.6. julkaistaan kolmen tiimin tulokset, jotka liittyvät työelämään koronapandemian jälkeen. Syksyllä 2021 julkaistaan kolmen Fast Expert Teams –toimintatapaa kehittäneen tiimin tuotokset.

Ilmoittaudu mukaan

Tilaisuuden ohjelma:

  • Tervetuloa, TYÖ2030- ohjelmajohtaja Sanna Kulmala
  • Kuvaus FET-työskentelystä, LUT-kauppakorkeakoulun professori Kirsimarja Blomqvist
  • Tiimien keskeiset havainnot ja ratkaisut
  • Ministeri Aino-Kaisa Pekosen kommenttipuheenvuoro
  • Teknologiateollisuus ry:n puheenjohtaja Marjo Miettisen kommenttipuheenvuoro
  • Yleisön chat-kommentit ja vastaukset