brooke-cagle--uHVRvDr7pg-unsplash (1)-1

Millaista on johtajuus vuonna 2030?

Mitkä asiat työelämässä korostuvat ja kiinnostaako johtaminen nuoria?

TYÖ2030-ohjelma halusi selvittää, mitä nuoret tulevaisuuden johtajat ajattelevat työelämästä ja johtajuudesta. Ohjelma toteutti aiheesta kyselytutkimuksen yhdessä Frankly Partnersin kanssa joulukuussa 2021.

Johtamisen muutoksessa on kyse tärkeästä kulttuurisesta muutoksesta työelämässä ja yhteiskunnassa. Työn murros muuttaa paitsi yhteiskuntaa myös tuo mukanaan muutoksen johtajuuteen. Tärkeitä teemoja ovat muuan muassa arvostava johtaminen, itse- ja yhteisöohjautuvuus, merkityksen, kulttuurin, muutoksen ja hyvinvoinnin johtaminen. Kuljemme kohti johtajuutta, jossa rikotaan perinteisiä johtamisen malleja – ja näkemystä siitä, kuka voi olla johtaja.

Tutkimuksessa selvisi, kuinka suomalaiset nuoret suhtautuvat positiivisesti johtamiseen ja tulevaisuuteen. Nuoret ovat valmiita ottamaan vastuuta, heitä kiinnostaa johtajuus ja johtajaksi kouluttautuminen. Erityisen intohimoisesti nuoret suhtautuvat paremman tulevaisuuden luomiseen, ja sen keinoksi he kokevat johtajuuden. Johtajuuteen suuntautuminen on myös tapa luoda omasta työstä merkityksellisempää.

Tulevaisuudessa johtajan rooli nähdään ennen kaikkea yhteisön ja tiimin rakentajana. Johtaja on olemassa työntekijöitä varten, ei päinvastoin.

 

Lataa Nuoret ja johtajuus -tutkimusraportti kokonaisuudessaan tästä