Sosiaalialan veto- ja pitovoima
Yksityisen sosiaalipalvelualan neuvotteluosapuolet ovat käynnistäneet alan yhteisen veto- ja pitovoimahankkeen. Kehittämishankkeen keinoin yksityiselle sosiaalipalvelualalle kannustavat ja kilpailukykyiset palkat ja kehittävät muita veto- ja pitovoimatekijöitä osaavan työvoiman turvaamiseksi.
Hankkeen sisällä käynnistetään TYÖ2030 tukema Tulevaisuusvuoropuhelu, jonka fokus on alan työolojen tarkastelu sekä muihin kuin palkkaan liittyvien veto- ja pitovoimatekijöiden kartoittaminen. Väestörakenteen muutos haastaa työvoiman saatavuutta pitkällä aikavälillä.
Työolot ovat vahvasti yhteydessä veto- ja pitovoimaan, työurien pituuteen, työvoiman saatavuuteen ja tuottavuuteen. Työoloissa ja erilaisissa esim. hyvinvointiin ja johtamiseen liittyvissä käytänteissä on laajaa hajontaa työpaikkojen välillä. Tarve konkreettisille kehitysteoille sekä tiedon ja hyvien käytänteiden jakamiselle on suuri.
Yhteisen vuoropuhelun tavoitteena on kartoittaa alan työpaikkojen kokemus muihin kuin palkkaan liittyvistä veto- ja pitovoimatekijöistä sekä kehittää keskustelukulttuuria alan eri sidosryhmien kesken
Prosessin lopputuloksena alalle muodostuu yhteinen ymmärrys työoloista ja niiden kehittämismahdollisuuksista. Pitkän aikavälin tavoitteena on yksityisen sosiaalialan veto –ja pitovoiman nosto.
- Etusivu
- Tietoa ohjelmasta
- Tulevaisuusvuoropuhelu
- Työkaluja
- Huomisen johtajuus
- Työelämän tilannekuva
- Hybridityö, etätyö ja lähityö (HELP)
- Hyvinvointia työstä 2030-luvulla
- Kohti työtä 2030 -webinaarit
- MEADOW-tutkimus
- MEADOW ICT-alan juttusarja
- Suvujaa aivotyötä opetusalalle
- Työelämäfoorumi Suomi 2024
- Työelämätapahtumia
- Työelämän tilannekuvia
- Työmarkkinajärjestöjen vuoropuhelu digitalisaatiosta
- Työ nyt ja tulevaisuudessa: Eväitä ajatteluun luentosarja
- Viisi ratkaisua tulevaisuuden työelämään
- Viestintä ja kampanjat