Miltä näyttää elintarvikealan työn tulevaisuus?

Elintarvikealan toimijat (Elintarvike¬teollisuusliitto ja Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL) käynnistivät yhdessä  Tulevaisuusvuoropuhelun, jossa käytiin yhteistä keskustelua elintarvikealan nykytilasta ja tulevaisuudesta sekä tunnistettiin tulevaisuuden osaamistarpeita ja uusia mahdollisuuksia.

Osana Tulevaisuusvuoropuhelua tilattiin Etlan, Laboren ja E2:n toimialaselvitys, joka käsittelee alan nykytilaa ja tulevaisuutta. Selvitys sisältää elintarvikealan toimintaympäristön analyysin sekä työpaikoille suunnatun kyselyn. Kaikki vastaajat totesivat, että alan tulevaisuudennäkymissä on enemmän myönteistä kuin kielteistä. Lupaavia tekijöitä ovat muun muassa kuluttajien suuri arvostus kotimaista ruokaa kohtaan, vastuullisuus ja ilmastonmuutoksen torjuminen.

Vuoropuhelussa on luotu suuntaviivoja ja toimintamallia sille, mitä asioita alan toimijoiden tulisi jatkossa kehittää yhdessä alan vetovoiman lisäämiseksi.


Lisätietoja:

Anne Somer, Elintarviketeollisuusliitto ETL ry,  anne.somer@etl.fi, 050 345 2134

Veli-Matti Kuntonen, Suomen Elintarviketyöläisten liitto ry, veli-matti.kuntonen@selry.fi, 0400 611 882