Kassamyyjä työssään ruokakaupan kassalla.

Kaupan alan palkkausjärjestelmän uudistaminen: työehtosopimuksen palkkausmääräysten nykyaikaistaminen ja yksinkertaistaminen on kaupan alan työehtosopimusosapuolien – Kaupan liiton ja Palvelualojen ammattiliiton – yhteinen hanke, josta on sovittu osana työehtosopimusneuvotteluja.

Kaupan alan työehtosopimus on työntekijämäärältään mitattuna Suomen kattavin työehtosopimus. Kaupan toimiala on digitalisaation myötä merkittävässä murroksessa, mikä on muuttanut myös olennaisesti kaupan alan työtehtävien osaamisvaatimuksia ja kuormitustekijöitä.

Hankkeen päätavoitteena on nykyaikaistaa ja selkeyttää työehtosopimuksen palkkamääräyksiä siten, että ne vastaisivat paremmin nykypäivän tarpeita ja olisivat helpommin sovellettavissa.

Mitä tehdään?

  • Selvitetään yhteistyössä palkitsemisen ammattilaisten, kaupan alan yritysten ja näiden henkilöstön edustajien kanssa työehtosopimuksen palkkamääräysten muutostarpeita.
  • Käydään myöhemmin työehtosopimusneuvottelut työryhmätyön perusteella käydään myöhemmin työehtosopimusneuvottelut, joissa päätetään lopullisista uudistuksista.

Rahoitus

Hankkeelle myönnetty rahoitus: 31 000 e.

Lisätietoja

Antti Huotilainen
Johtava asiantuntija
Kaupan liitto
antti.huotilainen@kauppa.fi
p. 040 769 5360