Kuka voi olla johtaja? Entä mitä on johtajuus - ja millaista johtajuutta tulevaisuudessa tarvitaan?

Johtajuuden monet kasvot -sarjassa johtamisuteliaat pohtivat, millaista johtajuus nyt ja tulevaisuudessa. Johtajuuden monet kasvot -haastattelut ovat osa TYÖ2030 ohjelman Johtajuusverkostoa. Verkoston toiminnan tavoitteena on mahdollistaa moniäänistä keskustelua johtajuudesta sekä innostaa ja rohkaista kaikkia johtamisuteliaita omassa kehittymisessään.

Voit osallistua keskusteluun Twitterissä tunnisteella #johtamisutelias

Esa Saarinen, filosofi

Matkaamme kohti työelämää, missä korostuvat entistä enemmän ihmisten vuorovaikutustaidot, luovuus ja itsenäinen päätöksenteko. Kuinka tätä uutta työelämää johdetaan ja millaista osaamista johtajat tarvitsevat inhimillisemmässä työelämässä?

 

Roni Back, yrittäjä

Johtajaksi ei kehitytä yksin. Johtajuusmatkalla tarvitaan useita ihmisiä avuksi, jotka neuvovat ja antavat tukea. Miten johdetaan, kun työkaverit koostuvat ystävistä?

 

Siiri Somerkero, puheenjohtaja, Suomen Partiolaiset

Johtajuus lähtee oman itsensä ja omien arvojen tuntemisesta. Hyvään johtamiseen kuuluu, että johtaja keskustelee ei pelkästään asioista vaan ihmisistä, heidän arvoistaan ja prioriteeteistään. Miten voimme tukea nuoria omalla johtajuusmatkalla?

 

Antti Koivula, pääjohtaja, Työterveyslaitos

Miten johtajuusajattelu on muuttunut vuosikymmenien aikana? Millaista johtajuutta tarvitsemme tulevaisuudessa? Ja kuinka itse pysyä muutoksessa johtajana mukana?

 

Sini Havukainen, toiminnanjohtaja, JCI Finland/Nuorkauppakamari

Kuka voi olla johtaja? Millaisesta taustasta johtajat ovat? Sini kertoo videollaan, kuinka yllättävistäkin taustoista voi nousta johtajaksi.

 

Jasmin Assulin, perustaja ja toimitusjohtaja, deidei

Ymmärtämällä monimuotoisuutta voimme johtaa myös inklusiivisemmin. Jasmin kertooa videolla, miksi monimuotoisuuden johtaminen sekä johtajuuden monimuotoisuus ovat työelämän kulmakiviä.

 

Otso Oja, nuorten jääkiekkojoukkueen valmentaja

Millaista on valmentaa lapsia, kun itse on vielä nuori? Millaista johtajuutta jääkiekkojoukkueen valmentavinen vaatii? Otso kuvaa videolla, miten johtajuutta tarvitaan myös harrastuksissa ja työn ulkopuolella.