Asiantuntijatietoa, kokemuksia ja artikkeleita

Korona-aikana ollaan investoitu 80 000 euroa kasvuun

– Ennen rajoituksia Suomessa oli kolme kuolemantapausta ja niistä kaksi osui lähelle meidän henkilökuntaamme, sanoo kalakauppias Max Grönholm. Hän mietti monta yötä mitä tehdään, mutta näki silti ainoana vastuullisena ratkaisuna sulkea ovet kokonaan.

Kotirintamaruokaa Finnjäveliltä

Maaliskuun toinen viikko oli Helsingin Taidehallissa toimivalle Ravintola Finnjävelille raskas. Varauksia peruuntui yksi toisensa jälkeen ja asiakasvirta hiljeni. "Tuntui, kuin ravintolalle olisi tullut kuolinisku", yrityksen johtaja Philipp Westerling kertoo.

Kasvokkaisen kanssakäymisen uudet muodot

Kaupan alalla luodaan parhaillaan uusia rutiineja – kansalaistaitoja – joita voidaan soveltaa junissa, busseissa, ravintoloissa ja kaikissa kohtaamisissa. Opimme huomioimaan toisen ihmisen kanssakulkijana ja asiakaspalvelijana.

Ideoita, vinkkejä ja hyviä käytäntöjä

Tutustu Työterveyslaitoksen ohjeisiin palvelualoille COVID-19-tartuntojen ehkäisemiseksi

Työterveyslaitos on julkaissut ohjeistuksen työntekijöille, jotka toimivat palvelualan työpaikoilla, joissa on mahdollista kohdata COVID-19-tartunnan saanut henkilö. Ohjetta voidaan soveltaa lähikontaktissa tapahtuvaan asiakastyöhön esim. kampaamoissa, ravintola- ja kaupanalalla, kiinteistönhuollossa sekä vartiointitehtävissä.