Asiantuntijatietoa, kokemuksia ja artikkeleita

Pahimmassakaan mahdollisessa tilanteessa kaikki ei ole koskaan menetetty - pastori tuo toivon sanomaa kriisin keskelle

"Huolta ja epävarmuutta on ainakin koronaviruskriisi tuonut mukanaan", kertoo Kallion seurakunnan pastori Visa Viljamaa tyhjässä Kallion kirkossa kuvauspäivänämme 20.4.2020.

Näin yhdistät etätyön ja etäkoulun – seitsemän vinkkiä aivotyön tutkijalta

Monesta kodista on yhtäkkiä tullut aikuisten ja lasten yhteinen työskentelypaikka. Sekä etätyöntekijä että etäkoululainen tarvitsevat työrauhaa.

Ideoita, vinkkejä ja hyviä käytäntöjä

Esimerkki onnistuneesta digiloikasta taiteen perusopetuksessa löytyy Espoon musiikkiopistosta

Koronavirusepidemia iski koulujärjestelmän lisäksi merkittävällä tavalla myös erilaiseen harrastustoimintaan. Poikkeustilanne näkyi mm. Espoon musiikkiopistossa monella tavalla. Suurella osalla musiikkiopiston opettajista digitalisaatioon liittyvät taidot olivat uinuvina, mutta eivät aktiivisesti käytössä.

Digiklinikka auttaa opetushenkilöstöä

Koronavirusepidemian myötä Suomen koulut ja oppilaitokset siirtyivät etäopetukseen. Tämä laittoi erilaisissa opetustehtävissä toimivien digitaidot todelliseen testiin. Metropolian ammattikorkeakoulussa apua opetushenkilöstölle uudessa tilanteessa on tarjonnut Metropolian digiklinikka, jota luotsaa yhdeksän metropolialaista digimentoria.

Panosta jatkuvaan oppimiseen verkkokoulutusten avulla

Ympäröivä maailma ja työelämä muuttuvat koko ajan. Parhaillaan koronapandemia pakottaa meidät muuttamaan toimintatapojamme ja opettelemaan uutta. Oppimista tarvitaan, jotta ihminen pärjää ja kukoistaa pienemmissäkin muutoksissa.