Asiantuntijatietoa, kokemuksia ja artikkeleita

Tutkimushanke hyppäsi digiin

Poikkeusoloihin siirtyminen sysäsi myös tutkimushankkeen arjen digitaalisille alustoille. Perinteiset työpajat piti suunnitella uudelleen, mutta lopputulos sopikin ehkä jopa paremmin tutkimushankkeen teemoihin.

Yksilöllinen kuntoutus vaatii jatkuvaa yhteydenpitoa eri tahojen välillä

Työnantajien työhyvinvointikoordinaattorit ja Kevan kuntoutusasiantuntijat käyvät säännöllisesti läpi ajankohtaisia kuntoutusasioita. Yhteydenpidossa ovat osoittautuneet erityisen käteviksi Skype- ja Teams-palaverit. Näiden hyödyt ovat vain korostuneet koronavirusaikana.

Asiantuntijatyön arki muuttui - Vincitissä on otettu monia keinoja käyttöön, jotta työntekijät voivat mahdollisimman hyvin uudessa tilanteessa

Teknologiayritys Vincitin organisaatiokulttuuri on ollut ketterä ja kokeileva jo ennen epidemiatilannetta, mikä on helpottanut poikkeusoloissa selviytymistä. Business Psychologist Mari Jokiranta kertoo videolla, miten Vincit on selviytynyt koronaepidemian asettamista haasteista.

Etätyö haastaa johtamisen ja yhteisöllisyyden

Jo vuoden 2012 Työ ja terveys -tutkimuksen mukaan monessa paikassa tai liikkuvasti työskenteli jo lähes puolet palkansaajista. Etätyötä tekevät erityisesti ylemmät toimihenkilöt, asiantuntijat sekä valtiosektorilla työskentelevät.

Ideoita, vinkkejä ja hyviä käytäntöjä

Etsivässä nuorisotyössä parhaat ideat digiloikan toteutukseen nuorilta itseltään

Olen etsivä nuorisotyöntekijä. Aiemmin työ on perustunut nuorten kohtaamiseen ja face to face -tapaamisiin. Etätyöhön siirryttäessä on joutunut ottamaan todella ison digiloikan ja haastamaan itseään etsiessä parasta tapaa ohjata nuoria.

Sujuvampaa aivotyötä verkkokoulutuksen avulla

Keskeytykset, häly, tietotulva sekä työhön liittyvät epäselvyydet syövät työn tuottavuutta ja aiheuttavat turhaa kuormitusta. Etätyössä aivotyön haasteet ovat erilaisia kuin toimistotyössä. Keskeytyksiä aiheuttavat kotona eri häiriötekijät kuin toimistoympäristössä. Kun koko työyhteisö työskentelee etänä, on keskeytyskulttuurikin uuden edessä.

Etätyöpäivävinkkejä työnantajalle ja työntekijälle

Etätyö tarjoaa keskittymisrauhaa, helpottaa työn ja perhe-elämän yhdistämistä ja mahdollistaa työskentelyn poikkeusoloissa. Etätyöntekijänkin kannattaa pitää taukoja ja varoa työpäivien venymistä.

Työmarkkinaneuvotteluja koronan katveessa

Perjantai 13. päivä muutti kertaheitolla myös paltalaisten elämän. Tiivis, useita kuukausia jatkunut neuvottelurupeama muutti yhden viikonlopun aikana muotoaan, tyhjensi neuvotteluhuoneet, hiljensi kahvikoneet ja autioitti Etelärannan. Suomen aloittaessa sisäänpäin käpertymisen useilla Paltan sopimusaloilla olivat vielä neuvottelut kesken. Joillakin aloilla neuvotteluja ei ollut vielä edes ...