Digitukiviikko 4.5.-8.5.2020

Suomi siirtyi koronarajoitusten myötä digitaaliseen vuorovaikutukseen muutamassa päivässä. Käynnissä on merkittävä kansallinen muutos, joka on tuonut meidät kaikki uudenlaisen digitaalisen arjen äärelle, jossa digitaidot ovat lähes välttämättömät. Tämä poikkeustila ei ole vain tämän hetken haaste, vaan muutos, joka tulee ohjaamaan myös tulevaisuuden käyttäytymistä yhteiskunnassa. Kaikkea ei kuitenkaan tarvitse osata itse – palvelevampi ja menestyvämpi Suomi varmistetaan huolehtimalla yhdenvertaisuudesta ja yhteisistä digitaidoista.

Digi- ja väestötietovirasto järjestää yhdessä valtakunnallisen digitukiverkostossa mukana olevien maakuntien liittojen ja järjestöjen kanssa koko Suomen yhdistävän, kansallisen digitukiviikon. Digitukiviikkoa vietetään viikolla 19 (4.–8.5.2020), jonka aikana jokainen kansalainen, järjestö tai yritys voi auttaa korona-arjen eristämiä ihmisiä oman kykynsä mukaan.

Lisätietoa kampanjasta tapahtuman Facebook-sivulla: https://www.facebook.com/events/646208986219646/

Seuraa myös muualla somessa aihetunnisteilla #digistilähellä #digituki

Mikä on auttanut teitä selviämään koronakriisistä?

Työterveyslaitos on koostanut ohejita työnantajille koronavirusepidemian ehkäisyyn. Kerromme myös miten henkilöiden, jotka työssään voivat olla tekemisissä koronavirus COVID-19 tartuttaman henkilön kanssa, olisi hyvä suojautua ja toimia.

Kerro ideasi