Asiantuntijatietoa, kokemuksia ja artikkeleita

Vappuradio helpotti ikävää

Profit Software siirtyi nopeasti etätöihin, kun kriisi alkoi. HR Manager Sanna Hyvänen kertoo, että siirtymä oli aika helppo, sillä it-yrityksellä oli jo hyvät valmiudet etätyöskentelyyn entuudestaan.

Pahimmassakaan mahdollisessa tilanteessa kaikki ei ole koskaan menetetty - pastori tuo toivon sanomaa kriisin keskelle

"Huolta ja epävarmuutta on ainakin koronaviruskriisi tuonut mukanaan", kertoo Kallion seurakunnan pastori Visa Viljamaa tyhjässä Kallion kirkossa kuvauspäivänämme 20.4.2020.

Aivotyö sujuvaksi -tietopankki tarjoaa konkreettisia ratkaisuja sujuvampaan ja tehokkaampaan työskentelyyn

Työterveyslaitoksen Aivotyö sujuvaksi -tietopankki tarjoaa keinoja parantaa työpaikan kognitiivista ergonomiaa. Kognitiivinen ergonomia tarkoittaa työn suunnittelemista ihmisen mittaiseksi, siten että kognitiiviset eli tiedolla työskentelyn vaatimukset ja olosuhteet tukevat sujuvaa työskentelyä. Tietopankki on tarkoitettu kaikille aivotyötä tekeville, esimerkiksi asiantuntijoille, esimiehille ja ...

Torju etätyöapatia, tuunaa työtäsi paremmaksi

Etätyössä on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus tarkastella omia työtapojaan ja kokeilla uusia. Otetaan tämä oppimismatkana, ehdottaa Jari Hakanen Työterveyslaitoksesta.

Ideoita, vinkkejä ja hyviä käytäntöjä

Digitukiviikko 4.5.-8.5.2020

Suomi siirtyi koronarajoitusten myötä digitaaliseen vuorovaikutukseen muutamassa päivässä. Käynnissä on merkittävä kansallinen muutos, joka on tuonut meidät kaikki uudenlaisen digitaalisen arjen äärelle, jossa digitaidot ovat lähes välttämättömät. Tämä poikkeustila ei ole vain tämän hetken haaste, vaan muutos, joka tulee ohjaamaan myös tulevaisuuden käyttäytymistä yhteiskunnassa. Kaikkea ei ...

Vinkkejä etätyöhön Ilmariselta

Ilmarisessa etätyöskentely oli ollut suurelle osalle työntekijöitä normaalia arkea vuosien ajalta useina päivinä viikoittain jo ennen poikkeusoloja. Siirtyminen pelkkään etätyöhön vaatii kuitenkin mm. uudenlaista vastuunottoa omasta työhyvinvoinnista jokaiselta, sujuvaa tiedonkulkua ja erityistä panostamista yhteisöllisyyteen.

Koronavirusepidemia voi lopulta vaikuttaa monin tavoin myös käsityksiimme rakennetusta ympäristöstä, toimistotyöstä ja asuinalueiden arvostuksesta

Kun koronavirusrajoitukset poistuvat ja on aika palata työpaikalle, saatat huomata, että moni asia on muuttunut toimistolla ja etätyöstä on tullut uusi tekemisen tapa, joka vaikuttaa jopa asuinpaikan valintaan, kirjoittaa Seppo Mölsä Rakennuslehden 15.4.2020 julkaistussa artikkelissa.

Tutustu Työterveyslaitoksen ohjeisiin etätyön tekemisen tueksi

Koronavirusepidemian aikana etätyötä suositellaan lisättävän niissä tehtävissä, joissa se on mahdollista. Työterveyslaitos on julkaissut ohjeen, joka on tarkoitettu työntekijöille, esimiehille ja työnantajille etätyön järjestämisen muistilistaksi tässä poikkeuksellisessa tilanteessa.

Ajanhallinnan verkkovalmennus tarjoaa ratkaisuja ajankäytön ongelmiin ja auttaa ymmärtämään työn aikarakenteita

Asiantuntijan työstä on tullut entistä hektisempää ja ajankäytön hallinnan kysymykset ovat asiantuntijatyön ytimessä. Ne myös heijastuvat asiantuntijan hyvinvointiin ja työn tuottavuuteen. Aika & fokus -verkkovalmennus tarjoaa ratkaisuja ja keinoja selvitä ajankäytön haasteista.