UUTINEN 28.3.2022

Mielenterveyden työkalupakin tehtävä on huolehtia siitä, että työelämän käytössä on riittävästi keinoja ja menetelmiä mielenterveyden tukemiseen ja teemaan liittyvän osaamisen vahvistamiseen.

Työkalupakkiin kuuluu testin, pelin ja laskurin kaltaisia toiminnallisia työkaluja sekä koulutusta. Viime vuoden syyskuussa suomeksi julkaistiin yhdeksän työkalua, joista monet on nyt käännetty ruotsiksi ja englanniksi.

Ruotsiksi ja englanniksi on nyt julkaistu Palautumislaskuri, Muutosvalmiustesti, Päihdeohjelmatyökalu sekä Hyvän mielen työpaikka -aineisto, joka antaa esimiehelle välineitä mielenterveyden edistämiseen työpaikoilla. Ruotsiksi on saatavilla lisäksi Miten voit? -työhyvinvointitesti ja Työn muokkauksen verkkokurssi. Työkalut ovat maksuttomia.

Työkalut on suunniteltu tukemaan mielenterveyttä erityisesti siinä vaiheessa, kun organisaatioissa on mahdollista löytää ennaltaehkäiseviä ratkaisuja. Työkalut on suunnattu työpaikkojen ja työterveyshuoltojen käyttöön.

– Kieliversioita työkaluista on kovasti toivottu ja iloksemme voimme nyt tarjota niitä saataville, projektipäällikkö ja johtava asiantuntija Pauliina Mattila-Holappa Työterveyslaitoksesta sanoo.

Työkalupakin kieliversiot löytyvät osoitteesta mielityö.fi vaihtamalla kieltä sivun oikeasta yläkulmasta.

Kysymyksiä ja palautetta työkaluista voi lähettää osoitteeseen mielenterveyden.tyokalupakki@ttl.fi.

Työterveyslaitoksen toteuttama työkalupakki kuuluu sosiaali- ja terveysministeriön käynnistämään Työelämän mielenterveysohjelmaan.