Onko työpaikallanne tunnistettu tarve tukea henkilöstöä työhön ja uraan liittyvissä muutoksissa? Työuran uurtaja® (Tuura) -ryhmävalmennuksen avulla työkyvyn ylläpitämiseen panostetaan työntekijälähtöisesti ja ennakoivasti. Ilmoittaudu nyt maksuttomaan ohjaajakoulutukseen!

UUTINEN 3.7.2023

Tuura-ryhmävalmennus parantaa ennakoivasti osallistujien työhyvinvointia, työkykyä sekä työuran hallintaa. Lisäksi se vähentää pitkiä sairauspoissaoloja.

Ohjaajakoulutus antaa valmiudet toteuttaa ryhmävalmennuksia omalla työpaikalla. Ohjaajakoulutus soveltuu HR:n, työsuojelun, työhyvinvoinnin tai työterveyden ammattilaisille ja ohjaustyöstä kiinnostuneille.

Koulutukseen kuuluu viisi tapaamista verkon välityksellä. Tapaamisten välissä tehdään itsenäisesti tehtäviä.

– Toivomme yhteisissä tapaamisissa osallistujilta aktiivista osallistumista. Osallistujat toteuttavat koulutuksen aikana Tuura-valmennusta omalla tai asiakastyöpaikallaan ja kirjoittavat kokemuksestaan oppimispäiväkirjan, kertoo vanhempi konsultti Anna Tienhaara Työterveyslaitoksesta.

Tuura-valmennusryhmiä ohjataan ohjaajaparina.

– Parityöskentely mahdollistaa ryhmän vertaisoppimisprosessin kokonaisvaltaisen tukemisen. Ohjaajakoulutukseen on suositeltavaa osallistua yhdessä tulevan ohjaajaparisi kanssa. Ohjaajapari voi olla työterveyshuollosta tai omasta organisaatiosta, sanoo Anna Tienhaara.

Koulutukset toteutetaan osana Mielenterveyden työkalupakki -hanketta, joka sisältyy Suomen kestävän kasvun ohjelmaan.

Ilmoittaudu joko elo- tai lokakuussa alkavaan koulutukseen

Tarjoamme ohjaajakoulutuksia elo-joulukuussa 2023. Ohjaajina toimivat Työterveyslaitoksen asiantuntijat. Koulutuksen kokonaiskesto on 14,5 tuntia.

22.8. alkava koulutus: Työuran uurtaja –ohjaajakoulutus (Tuura) | Työterveyslaitos (ttl.fi)

2.10. alkava koulutus: Työuran uurtaja –ohjaajakoulutus (Tuura) | Työterveyslaitos (ttl.fi)

Lisätiedot

Anna Tienhaara, vanhempi konsultti, Työterveyslaitos, 043 824 2337, anna.tienhaara@ttl.fi