Mielenterveyden työkalupakki auttaa rakentamaan mielen hyvinvointia tukevaa työkulttuuria. Työkalujen käyttöönottoon on saatavilla maksutonta apua. Ota yhteyttä asiantuntijoihimme ja tartu toimeen jo ennen kuin ongelmia ilmenee.

UUTINEN 10.10.2023

UUTINEN 10.10.2023 

Mielenterveyden työkalupakin maksuttomat työkalut ja materiaalit soveltuvat esimerkiksi esihenkilötyön tueksi, oman työhyvinvoinnin kartoittamiseen, palautumiskäytäntöjen kehittämiseen, työyhteisön muutostilanteisiin ja moneen muuhun tilanteeseen.  

Mielenterveyden työkalupakista voi aluksi hyödyntää yhtä yksittäistä työkalua ja myöhemmin ottaa työkalupakki laajemmin käyttöön pitkäjänteiseen työyhteisön tukemiseen.  

– Mielenterveyden edistäminen työpaikalla on käytännön tekoja työolojen parantamiseksi. Kaikkea ei tarvitse muuttaa kerralla vaan tärkeintä ovat pienet askeleet, psykologi Elisa Valtanen Työterveyslaitoksesta sanoo. 

Tarjoamme maksuttomia esittelyjä, työpajoja ja konsultointia 

Maksuttomassa esittelytuokiossa Työterveyslaitoksen asiantuntijat esittelevät yhtä valitsemaanne työkalua. Alussa kerrotaan myös lyhyesti koko työkalupakista. Esittelytuokioon voi osallistua koko työyhteisö tai haluamanne henkilöt, esimerkiksi HR-ammattilaiset. Esittelytuokio kestää noin tunnin ja se toteutetaan joko Teams-etäyhteydellä tai paikan päällä. 

Esittelytuokiota voi pyytää yhteydenottolomakkeen avulla. Asiantuntijamme ovat sinuun yhteydessä lomakkeen lähettämisen jälkeen. 

Saatavilla on myös ohjattuja työpajoja työkalujen kokeilemiseksi ja aiheeseen liittyvän keskustelun käynnistämiseksi. Asiantuntijamme auttavat myös työkalujen juurruttamisessa pysyvään käyttöön. Tarjoamme konsultatiivista tukea työkalujen hyödyntämiseen osana työpaikan nykyisiä käytäntöjä. Myös työpajat ja konsultointiapu ovat maksutonta tukea. 

Varaa esittelytuokio  

Kysy lisää: mielenterveyden.tyokalupakki@ttl.fi  

Lisätiedot

Projektipäällikkö Sara Lindström, Työterveyslaitos, sara.lindstrom@ttl.fi, p. 030 4742 404