Digiklinikka auttaa opetushenkilöstöä

Koronavirusepidemian myötä Suomen koulut ja oppilaitokset siirtyivät etäopetukseen. Tämä laittoi erilaisissa opetustehtävissä toimivien digitaidot todelliseen testiin. Metropolian ammattikorkeakoulussa apua opetushenkilöstölle uudessa tilanteessa on tarjonnut Metropolian digiklinikka, jota luotsaa yhdeksän metropolialaista digimentoria.

Digiklinikka tarjoaa henkilöstölle tukea ja tietoa etäopetukseen ja -kokouksiin liittyvissä asioissa ja välineissä. Digiklinikka toimii Microsoft Teamsissa kaikille metropolialaisille avoimena työtilana, Metropolian digiklinikkana. Digiklinikalta henkilöstö saa ohjeita ja opastusta etäopetusympäristöihin ja videoneuvottelutyökaluihin, kuten Teamsiin, Zoomiin ja Moodleen. Apua saa myös jonkin tietyn digiongelman selvittämiseen. Kuka tahansa digiklinikalla voi auttaa kysyjää, mutta viime kädessä nimetyt digimentorit pyrkivät löytämään ongelmaan ratkaisun.

Lue lisää Metropolian digiklinikasta: Digiklinikka auttaa Metropoliassa etäopetuksessa (uutinen Metropolian verkkosivuilla)

Mikä on auttanut teitä selviämään koronakriisistä?

Työterveyslaitos on koostanut ohejita työnantajille koronavirusepidemian ehkäisyyn. Kerromme myös miten henkilöiden, jotka työssään voivat olla tekemisissä koronavirus COVID-19 tartuttaman henkilön kanssa, olisi hyvä suojautua ja toimia.

Kerro ideasi