Taru Dudley, henkilöstöpäällikkö Lähitapiola pääkaupunkiseutu

Palkinnoksi juustoa kotiinkuljetuksella – Henkilöstö keksi hyviä ideoita etätöihin

Sellaisetkin organisaatiot, jotka eivät ole tottuneet etätöihin, ovat nyt kriisin keskellä joutuneet opettelemaan uutta. Henkilöstö on noussut esimiehien voimavaraksi ja ideasammoksi Lähitapiolassa.

– Alussa oli haastavaa, kun etätyöskentely oli koko organisaatiolle uutta. Etenkin esimiehet kaipasivat paljon tukea siihen, mitä etätyön johtaminen tarkoittaa ja mitä se vaatii, kertoo pääkaupunkiseudun LähiTapiolan henkilöstöpäällikkö Taru Dudley.

LähiTapiolassa kuitenkin ymmärrettiin kuunnella henkilöstöä herkällä korvalla ja sieltä on noussut esiin hienoja käytänteitä.

– Kaikkea sosiaalista kanssakäymistä ei ole tarvinnut perua, kun etänä on pystytty järjestämään kahvitteluita ja jopa gaalatilaisuuskin. Henkilöstöltä on tullut mahtavia ja luovia ideoita, Dudley kehuu.

Muita tempauksia on ollut erilaiset hyvinvointihaasteet, joilla muita on kannustettu esimerkiksi liikkumaan.

– Palkintoja on ollut asioita, joilla voi helpottaa arkea, kuten ruokatoimitus. Tai sitten kotiin on lähetetty suklaata tai juustoa!

– Meillä on myös yksi työntekijä, joka on aikaisemmin vetänyt taukojumppia muille, niin hän on nyt alkanut tehdä taukojumppavideoita.

Mikä on auttanut teitä selviämään koronakriisistä?

Työterveyslaitos on koostanut ohejita työnantajille koronavirusepidemian ehkäisyyn. Kerromme myös miten henkilöiden, jotka työssään voivat olla tekemisissä koronavirus COVID-19 tartuttaman henkilön kanssa, olisi hyvä suojautua ja toimia.

Kerro ideasi