Asiantuntijatyön arki muuttui - Vincitissä on otettu monia keinoja käyttöön, jotta työntekijät voivat mahdollisimman hyvin uudessa tilanteessa

Teknologiayritys Vincitin organisaatiokulttuuri on ollut ketterä ja kokeileva jo ennen epidemiatilannetta, mikä on helpottanut poikkeusoloissa selviytymistä. Business Psychologist Mari Jokiranta kertoo videolla, miten Vincit on selviytynyt koronaepidemian asettamista haasteista.

Työyhteisöstä ja työympäristöstä saatava sosiaalisen tuen määrä on vähentynyt merkittävästi, koska luontevia kohtaamisia arjessa tulee nyt normaalia huomattavasti vähemmän. Vincitillä on yhdessä henkilöstön kanssa lähdetty ihan keksimään, miten kohtaamisia olisi mahdollista luoda. On järjestetty esimerkiksi yhteisiä kahvi- ja lounastaukoja, jotkut yksiköt ovat järjestäneet afterworkeja ja on ollut jopa netin yli ohjattuja mindfulness-sessioita. Jokiranta pitää tärkeänä, että yhteistä aikaa ja toisten kanssa olemista on tarjolla, vaikka ollaankin fyysisesti eri paikoissa.

Vincitissä on myös luotu käytössä olevaan johtamisen järjestelmään  uuden työn mittarointiin ja arkeen liittyviä palveluita, joilla voi tukea ihmisiä tässä nykyisessä tilanteessa. Tulevaisuus näyttää, kuinka haasteesta selvitään.

Mikä on auttanut teitä selviämään koronakriisistä?

Kriisi ratkaistaan yhdessä. Osallistu keskusteluun! Jaa vinkki, idea, organisaationne hyvä käytäntö tai kokemus ja anna hyvän kiertää!

Kerro ideasi