TYÖ2030 tiedottaa tiistaina 18. toukokuuta 2021.


Fast Expert Teams eli nopeat ratkaisutiimit ovat startanneet työskentelyn! Tiimit koostuvat yli seitsemästäkymmenestä asiantuntijasta eri organisaatioista, niin julkisilta kuin yksityisiltä. Tiimien tehtävät kytkeytyvät TYÖ2030-ohjelman tavoitteeseen rakentaa Suomeen maailman paras työelämä. Tehtävinä ovat ajankohtaiset työelämän ratkaisut ja uuden luominen.

Työskentely jatkuu neljä viikkoa ja se toteutetaan digitaalisesti Howspace-alustalla. Fast Express Temsin perusajatus on siinä, että eri alojen osaamista ja tietoa yhdistetään. Verkostoa luotsaa jälleen LUT-yliopiston professori Kirsimarja Blomqvist. 

Fast Express Teams on kuin väliaikainen asiantuntijaryhmä. Ideana on saada monenlaista osaamista kompleksisten ongelmien ratkaisemiseen ja digitaalinen työskentely mahdollistaa hajautuneen asiantuntijuuden yhdistämisen. Työelämän haasteiden lisäksi asiantuntijat kehittävät toimintamallia työelämän yhteisen kehittämisen työkaluksi. 

Valmentaja Riitta Huttunen oli mukana viime vuonna Fast Express Teamsin toiminnassa. Työskentely alkoi juuri oikeaan aikaan, kun korona oli alkanut ja työkalenterit tyhjentyivät. 

 “Uusi toimintatapa ja yhteisö yllättivät ja kokemus oli voimaannuttava”, Huttunen kertoo. “FET toi uuden tavan ajatella ja ajatella uusiksi.”   

Lisätietoja

Professori Kirsimarja Blomqvist (verkoston koordinointi)
LUT-kauppakorkeakoulu, LUT-yliopisto
kirsimarja.blomqvist@lut.fi 
p. 040 755 1693

TYÖ2030-ohjelmajohtaja Sanna Kulmala
sanna.kulmala@ttl.fi 
p. 040 411 6379