Workathlon-työpajassa rakennat työpaikallesi kehityspolun yhdessä fasilitaattoreidemme kanssa

Pysytkö kärryillä digitaalisten työkalujen kehityksessä? Onko organisaatiossanne valmiudet jatkuvaan oppimiseen? Miten sujuu vuoropuhelu ja miten rakennatte luottamusta?

Workathlon-tapahtumakonsepti on TYÖ2030-ohjelman toimiala- ja aluehankkeille tarjoama palvelu. Kyseessä on työpaikoille tarkoitettu maksuton kehitysprosessi, jossa saat fasilitaattoreidemme, kollegoittesi ja muiden samaan workathloniin osalllistuvien yrittäjien sparrausta haluamaasi työelämän haasteeseen. Teemoja käsitellään napakasti ja monipuolisesti.

Workathlonin aihealueina ovat seuraavat työelämän keskeisimmät trendit:

                    Workathlon_themesV2

Workathlon-työpajat keskittyvät kukin omaan aiheeseensa. Viisaus asuu jo osallistujissa itsessään. Törmäyttämällä sitä toisten osallistujien osaamiseen ja alustuspuheenvuoroihin löytyy ratkaisuja!

Paremman oppimisen työpajassa saat työkaluja osaamisesi kehittämiseen alati muuttuvassa työelämässä. Opit miten voit yrittää ennakoida tulevaisuuden tarpeita ja kehittää jatkuvaa oppimista.

Digitalisaatio-työpajassa varmistat, että henkilöstösi pysyy kehityksen kärjessä digitaalisessa murroksessa. Laajennat näkökulmiasi siitä mitä arjen työntekoa tukeva uusi teknologia voisi juuri teillä tarkoittaa ja miten se voisi teillä auttaa työntekijöitä onnistumaan töissään.

Vuoropuhelua, luottamusta ja yhteistyötä käsittelevässä työpajassa taas saat näkökulmia luottamuksen ja yhteistyön rakentamiseen esim. organisaatiossa, jonka työ jatkuu tulevaisuudessa monipaikkaisena etätyösuosituksen nyt loputtua.

Sinulla saattaa olla näihin teemoihin ja työpaikkasi kehittämiseen liittyen myös unelma, josta et oikein tiedä miten päästä käyntiin. Workathlonissa ääneen unelmointi on mahdollista ja haaveet saattavat konkretisoitua!

Workathlon

                    

Kehity fasilitaattoreidemme kanssa

Haasteet haltuun napakalla prosessilla

Kolmiosainen Workathlon-prosessi kestää yleensä 1–2 viikkoa. Siihen kuuluvat työpajan lisäksi sekä esivalmistelut että jälkipohdinnat. Työpaja voidaan myös järjestää kokonaan digitaalisesti.

Samaan Workathloniin osallistuu 4–6 työpaikkaa. Osallistujien kokoonpano riippuu toteutuksesta, mutta keskimääräinen määrä per yritys on 1–3 henkilöä.

Workathlon_prosessiV4

Kokemuksia Workathlonista 

Kiesitechin Anna-Maija sai uutta spurttia työhönsä

Metsäkoneyritys Kiesitech Oy:n Anna-Maija Kiesiläinen osallistui Workathloniin, sillä uudet haasteet ovat kiinnostaneet aina. Kahden kierroksen työpajassa asiat käytiin läpi tiiviissä spurtissa, mutta aikaa keskustelulle ja pohdinnalle jäi riittävästi.

”Tuntui hyvältä päästä pallottelemaan firman haasteita – sellaiseen on liian harvoin aikaa”, Kiesiläinen luonnehtii. Hyvien ideoiden lisäksi myös myötäeläminen tuli tarpeeseen: ”Käsiteltiin vähän myös tätä yrittäjän tuskaa, jonka välillä joutuu kokemaan. Siihenkin voi saada uusia näkökulmia.”

Kaiken kaikkiaan Kiesiläinen koki työpajan erittäin hyödylliseksi. Tuoreita ideoita kirjattiin ylös koskien yrityksen uutta verkkokauppaa, omien voimavarojen ymmärtämisestä käytiin mahtavia keskusteluita ja lisäksi myös muiden sparraaminen tuntui antoisalta: ”Kun uskaltaa antaa itsestään paljon, saa myös paljon!”

Workathlon-työpajojen teemat

Workathlon-työpajoissa käsitellään monipuolisesti keskeisimpiä työelämän murrosta koskevia trendejä ja valmiuksia organisaatioiden kehittämiseen näillä osa-alueilla.

Ennakointi ja jatkuva oppiminen

Tietyt megatrendit ovat yleensä näkyvissä jo pitkään ennen kuin niistä tulee arkipäivää. Tällä hetkellä näitä ovat mm. ilmastonmuutos, kasvava työvoimapula ja monimuotoisuuden lisääntyminen työpaikoilla. Muuttamalla ajoissa toimintamalleja työpaikka voi varmistaa pysymisenä kilpailukykyisenä niin asiakkaiden kuin työntekijöiden silmissä.

Digitalisaatio ja uudet teknologiat

Digitaalisuus tulee yhä useammalle toimialueelle ja muuttaa tapoja tehdä työtä. Parhaimmillaan se tarjoaa paljon mahdollisuuksia kehittää toimintoja. Kehittämistyö vaatii totuttujen toimintatapojen uudistamista ja rohkeaa ajattelua. On tärkeää laajentaa näkökulmia siitä mitä digitalisaatio ja uudet teknologiat voivat mahdollistaa juuri teillä.

Vuoropuhelu, luottamus ja yhteistyö

Muuttuvan työelämän mahdollisuuksien näkeminen ja niihin tarttuminen vaatii niin työnantajilta kuin työntekijöiltäkin paljon. Parhaat tulokset saavutetaan, kun muutoksiin voidaan sitoutua yhdessä. Tämän takia vuoropuhelukulttuurin kehittäminen ja luottamuksen rakentaminen on avainasemassa, kun rakennetaan uutta tulevaisuutta.

Workathlonin kautta saat siis uusia ideoita ja kehitysspurtin omalle työpaikallesi johonkin edellä mainituista teemoista. Tavoitteena ovat uudenlaiset, innovatiiviset ja konkreettiset työelämäkäytännöt.

Kiinnostuitko?

Jos haluat mukaan, jätä yhteystietosi oheisen lomakkeen kautta. TYÖ2030 ohjelmatiimi kokoaa ryhmät ja ohjaa eteenpäin. Olemme yhteydessä, kun sopiva Workathlon-toteutus löytyy! Workathlonin suunnittelee ja toteuttaa käynnissä oleva toimiala- tai aluehanke.

ilmoittaudu workathloniin mukaan tästä


Lisätietoja

Laura Sarparanta
Työelämäkonsultti 
p. 050 583 9973
laura.sarparanta@ttl.fi