Työhyvinvoinnista tuottavuutta (16)

Teknologiateollisuus on yksi Suomen tärkeimmistä työllistäjistä, ja sen menestys heijastuu koko kansantalouteen. Työn tuottavuuden vahvistamiseksi haetaan alalla laajasti keinoja, ja työhyvinvoinnilla on tässä tärkeä rooli. Teknologiateollisuus, Ammattiliitto Pro ja YTN käynnistävät yhteistyön, jolla haetaan konkreettisia ratkaisuja työhyvinvoinnin nostoon ja sitä kautta toimialan tuottavuuden vahvistamiseen.

Työyhteisöjen ja työntekijöiden hyvinvointia ja työkykyä on mahdollista tukea monella eri tasolla. Yksittäisten toimenpiteiden sijaan nyt halutaan vaikuttaa siihen, että mahdollisimman monessa yrityksessä ja eri toimialoilla hyvinvointi nähdään keskeisenä tuottavuuden ulottuvuutena.

Syksyllä käynnistyvä vuoropuhelu tähtää työhyvinvoinnin kehittämiseen laajalla yhteistyöllä työmarkkinatoimijoiden ja asiantuntijoiden kesken. Ensimmäinen keskustelu järjestetään lokakuussa ja viimeinen joulukuussa. Keskustelu käynnistyy yhteisen tilannekuvan rakentamisella, ja se etenee nopeasti kohti konkreettisia keinoja. Vuoropuheluun kutsutaan yritysten ja liittojen edustajia, asiantuntijoita ja työhyvinvoinnin tutkijoita.

Tutustu lisää:

Lisätietoja:

Sauli Holappa, Teknologiateollisuus ry, sauli.holappa@teknologiateollisuus.fi, 044 788 9887