Turvaliiviin pukeutunut työntekijä käyttää tablettia.

Vuoden 2021 aikana Teknologiateollisuus ry ja Teollisuusliitto ry toteuttivat yhdessä Topaasia Oy:n kanssa digitaalisen yritysturvallisuuspelin. Pelin tiimoilta järjestettiin kamppanja, jossa haettiin kokemuksia vajaalta 50 yritykseltä. Vastaanotto pelille oli erittäin positiivinen, mutta korona-ajan rajoitukset asettivat omia haasteitaan pelin lanseeraamiselle.

Vuodelle 2022 päätimme toteuttaa laajemman lanseerauskampanjan, jonka tavoitteena on tavoittaa yrityksiä ympäri Suomea. Tästä ajatuksesta syntyi ”Turvallisuuden yhteistoimintaa – yhdessä kohti turvallista työympäristöä” -turvallisuusseminaarien sarja.

Hankkeen tavoitteena on saada yritysturvallisuuspelin käyttöä laajennettua huomattavasti nykyisestä. Uskomme, että tämän työkalun avulla voimme kehittää konkreettisesti suomalaisten yritysten turvallisuutta, sekä yhteistoimintaa ja keskustelukulttuuria.

Mitä tehdään?

  • Tapahtumat tullaan järjestämään touko- ja syyskuun aikana kolmen tapahtuman paketteina. Paikkakunniksi valikoituivat Turku, Jyväskylä, Kuopio, Oulu, Tampere, sekä Vantaa. Tapahtumissa tullaan hyödyntämän erilaisten asiantuntijoiden puheenvuoroja tapahtuman alustuksena ja sen lisäksi tulemme pelaamaan yritysturvallisuuspeliä paikan päällä tapahtumissa.

  • Lisäksi tulemme jakamaan osallistujille fyysiset pelipakat, jotta he pääsevät kokeilemaan peliä myös omissa yrityksissään digitaalisen pelimuodon ohella myös perinteisen korttipakan kanssa.

Hankea on jatkoa Yritysturvallisuuden kehittäminen digitaalisia työkaluja ja henkilöstön osaamista hyödyntäen -hankkeelle. Lue hankkeesta täältä

Rahoitus

Hankkeelle myönnetty rahoitus: 52 000 e.

Lisätietoja

Sauli Holappa
Asiantuntija, Työelämän kehittäminen
Teknologiateollisuus ry
tel. +358 44 788 9887
sauli.holappa@teknologiateollisuus.fi