Eikö viesti näy oikein? Katso uutiskirje selaimella.

tyoterveyslaitos.png

HYVINVOINTIA TYÖSTÄ

Uutiskirje 2/2019

Työikäisten työ- ja toimintakyvyn edistäminen

SELVITYS

Työikäisten työ- ja toimintakyvyn edistäminen ei vielä näy riittävästi maakuntien valmistelutyössä

Työikäiset ja heidän työ- ja toimintakykynsä tulisi nykyistä paremmin huomioida sote-uudistukseen liittyvässä maakuntien valmistelutyössä. Maakuntien tulisi kehittää toimintatapojaan siten, että asiakkaiden palvelutarpeet tunnistetaan ja arvioidaan ajoissa.

Työterveyshuollon työkykyosaaminen tulisi saada kokonaisvaltaisesti käyttöön ja palveluintegraatiota vahvistaa. Tiedot käyvät ilmi Työterveyslaitoksen julkaisemasta Työ- ja toimintakyky kasvun tekijänä maakunnassa -selvitysraportista.

LUE LISÄÄ

ARTIKKELEITA

Vanhustenhuolto

Työntekijöiden eettinen kuormitus vanhustenhoidossa huolestuttaa

Jopa kolmannes vanhustenhoidon työntekijöistä kuntasektorilla kokee merkittävää eettistä kuormitusta työssään.  Eettisesti haastavissa tilanteissa ihminen joutuu pohtimaan toimintansa, valintojensa ja päätöstensä oikeellisuutta ja hyvyyttä, eikä niissä ole aina selvää, mikä on oikea tapa toimia.

Kunta10-tutkimuksessa eettistä kuormitusta kartoitettiin ensimmäisen kerran viime vuonna. Tutkimukseen osallistui 64 000 kuntatyöntekijää.

Lue lisää

Työterveyshuoltojen toiminta ja laatu

Selvitys työterveyshuoltojen toiminnasta ja laadusta käynnissä

Kaikki Suomen työterveyshuoltoyksiköt ovat saaneet pyynnön vastata Työterveyshuollon toiminta ja laatu Suomessa -kyselyyn. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun sekä työterveyshuollon yksiköiden toimintatiedot että laatua kuvaavia tietoja kootaan näin laajasti yhtä aikaa.

Vastausaikaa kyselyyn on 22.3. asti. Mahdollisiin kyselyä koskeviin kysymyksiin ja ongelmiin saa vastauksen osoitteesta laatuportaali@ttl.fi

Lue lisää 

ARTIKKELEITA

Meluvamma

Meluvamma on edelleen kärjessä työikäisten ammattitautitilastossa

Melulle altistuminen on vähentynyt vuosien saatossa, mutta melu on edelleen yleisin ammattitaudin aiheuttaja.

Tämä käy ilmi selvityksestä, jossa tarkasteltiin riskiammatteja, -aloja ja -altisteita Työperäisten sairauksien rekisterin perusteella 2005–2014.

Lue lisää

Yrittäjän työkyky -opas

Ideoita yrittäjän parempaan jaksamiseen ja työkykyyn

Tähän vinkkikirjaan on koottu ideoita siihen, miten voit edistää työkykyäsi ja jaksamistasi yrittäjänä. Tilaa maksuton Yrittäjän työkyky -opas ja liity samalla uuden yrittäjille suunnatun uutiskirjeen tilaajaksi!

Tee tilaus täältä

Tutustu myös uuteen  Resilienssi-pikatestiin 

TAPAHTUMIA

Sote + työikäinen -seminaari

SOTE-uudistusta ja aamiaistilaisuuksia

Työikäinen + sote = ? Kevään merkittävin sote-uudistusta ja työikäisten terveydenhuoltoa käsittelevä seminaari järjestetään Paasitornissa 11.3.2019.
Lue lisää ja ilmoittaudu

Osaamisella hyvinvointia -aamiaistilaisuuksia 

Ensimmäisessä tilaisuudessa Helsingissä 5.3. klo 8.30 -10.30 tutkija Kirsi Yli-Kaitala kertoo tutkittua tietoa asiantuntijatyön ajanhallinnasta.

Asiantuntijamme pitävät Aamiaistilaisuuksia kevään aikana myös Oulussa 21.3., Tampereella 5.4., Turussa 9.4. ja Kuopiossa 10.5. Tule verkostoitumaan ja kuulemaan tutkittua tietoa aiheistamme! Tilaisuudet ovat maksuttomia. Ilmoittaudu pian, paikkoja on rajoitetusti.

Tutustu ja ilmoittaudu Helsingin tilaisuuteen 1.3. mennessä

Muiden paikkakuntien aamiaistilaisuuksien teemat ja ilmoittautuminen 

Osallistu-osallista -seminaari

Seminaareja ja messuja

Osallistu ja osallista! Maksuton Osallisuuden edistäminen ESR+-hankekaudella 2021–2027 -seminaari Helsingissä 13.3.2019.

Hyvinvoinnin tulevaisuuden mestarikurssi maaliskuussa 

Tule maksuttomalle Hyvinvoinnin tulevaisuuden mestarikurssille keskustelemaan huippututkimuksesta päättäjien ja tutkijoiden kanssa.
Lue lisää ja ilmoittaudu 

Olemme messuilla – tule tapaamaan!

Laboratorio-, työympäristö- ja koulutuspalvelut ovat esittelyssä maaliskuun tapahtumissa: Sisäilmastoseminaari, Work goes happy, ChemBio Finland. Tutustu tilaisuuksiin ja tule juttelemaan

Turvallisuus on tekoja – Nollis®19 -seminaari 21.-22.5.2019 Kuopiossa

Miten työpaikalla päästään sanoista tekoihin?  Tule jakamaan ja saamaan uusia ideoita merkityksellisisistä arjen teoista!
Lue lisää ja ilmoittaudu 

 

© Työterveyslaitos
PL 40, 00032 TYÖTERVEYSLAITOS, Suomi

Sait tämän sähköpostin, koska olet tilannut Työterveyslaitoksen uutiskirjeen tai olet Työterveyslaitoksen markkinointirekisterissä.
Tee muutoksia viestiasetuksiisi tai peruuta sähköpostien vastaanottaminen.
Tietosuojaseloste