Eikö viesti näy oikein? Katso sähköposti selaimella.

sotelainen_logo-02.png

Uutiskirje 5/2018

Sotelaisen uutiskirje 52018

Sotelainen on tietopaketti ja sotelaisten äänitorvi

Sotelainen tukee kentällä olevaa henkilöstöä muutoksissa sote-alalla. Tavoitteenamme on nostaa sotelaisten työn arvostusta sekä vahvistaa toimijuutta ja ammattiylpeyttä.

Oppaita ja materiaaleja -osiosta löydät maksuttomia, ladattavia oppaita työhyvinvoinnin tukemiseen. Oppaita ja materiaaleja >>

Tiedotteet, uutiset ja artikkelit -osio koostaa viimeisimpiä uutisia sote-henkilöstön hyvinvointiin liittyen. Tiedotteet, uutiset ja artikkelit >>

Seitsemän sotelaista seuraa sotelaisten eli sote-alan työntekijöiden ajatuksia koko sote-uudistuksen ajan. Seitsemän sotelaista >>

Vinkki: seuraa Sotelaista myös somessa - näymme #sotelainen-hastagilla!

AJANKOHTAISTA

Markus Nurmesniemi

Mitä seitsemälle sotelaiselle nyt kuuluu?

Onko sote-uudistukseen valmistautuminen jo konkreettisesti näkynyt sotelaisten työpaikoilla? Huolestuttaako sote-uudistuksen viivästyminen vai onko se helpotus?

"Soteilu on kestänyt nyt niin pitkään, että pahimmat tunnelaineet ovat jo taaksejäänyttä elämää tässä asiassa", kuvaa lähihoitaja Markus Nurmesniemi.

Entä mitä ajattelevat muut sotelaiset eli sote-alan työntekijät? Seitsemän sotelaisen uudet kuulumiset nyt päivitetty sivustolle! 

Lue 7 sotelaisen uudet kuulumiset >>


 

Sari Käpykangas

Sote-alan toimenkuvien räätälöinti vaatii mielikuvitusta

Olisiko sote-uudistuksen yhteydessä aika avata ammattien raja-aitoja? Ammattilaisten reservi voi tuottaa entistä laadukkaampaa palvelua, jos toimenkuvat täydentävät paremmin toisiaan. Sote-alalle tarvitaan laaja-alaisia ja ihmisten kohtaamisen taitoja edellyttäviä työnkuvia. Uusien työnkuvien muotoiluun tarvitaan mielikuvitusta ja näkemystä asiakkaiden tarpeesta. Entistä väljemmät toimenkuvat voivat olla paikkoja, joissa sote-ammattilaiset viihtyvät ja pystyvät tuottamaan laadukasta asiakaspalvelua.

Sote-alan toimenkuvien räätälöinti vaatii mielikuvitusta >>

 

Jouni Sipponen

Kysely on kuollut, eläköön kysely!

Laajoista henkilöstökyselyistä käydään usein vastaavia keskusteluja kuin kehityskeskusteluistakin. Toisinaan ne maalataan patavanhoillisiksi muinaisjäänteiksi, toisinaan ne nostetaan uudelleen organisaation keskeisten työvälineiden joukkoon. Samaa keskustelua käydään varmasti maakuntien valmisteluorganisaatioissa. Kannattaako kyselyihin panostaa, vai pitäisikö miettiä muita vaihtoehtoja?

Kysely on kuollut, eläköön kysely! >>

Nina Olin

Totta vai tarua? - 9 väitettä siitä, miten muutoksessa selviytyy

Tuleva sote-uudistus on valtava prosessi, jonka aikana organisaatioissa tapahtuu suuriakin muutoksia. Esimiehillä ja johtajilla on keskeinen rooli niiden toteuttamisessa, mutta myös jokainen työntekijä voi omalla toiminnallaan vaikuttaa siihen, miten työ sujuu, vaikka rakenteet ympärillä muuttuvat. Mitä jokainen työntekijä voi tehdä, jotta organisaatiomuutos tuntuisi hallitummalta? Vanhempi konsultti Nina Olin Työterveyslaitoksesta kertoo.

Miten muutoksessa selviytyy >>

tyoterveyslaitos.png

© Työterveyslaitos
PL 40, 00032 TYÖTERVEYSLAITOS, Suomi

 Sait tämän sähköpostin, koska olet tilannut Sotelainen-uutiskirjeen.
Tee muutoksia viestiasetuksiisi tai peruuta sähköpostien vastaanottaminen.
Tietosuojaseloste