Eikö viesti näy oikein? Katso sähköposti selaimella.

sotelainen_logo-02.png

Uutiskirje 4/2018

Sotelaisen uutiskirje 32018

Sotelainen tarjoaa tukea muutoksissa

Sotelainen tukee henkilöstöä sote-alalla tapahtuvissa muutoksissa tarjoamalla maksuttomia materiaaleja ja kertomalla sotelaisten eli sote-alan työntekijöiden ajatuksia. Tavoitteenamme on nostaa sotelaisten työn arvostusta sekä vahvistaa toimijuutta ja ammattiylpeyttä. Sotelaisten ammattitaitoa tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa! 

Sotelaisesta löydät mm.:

Vinkki: seuraa Sotelaista myös somessa - näymme #sotelainen-hastagilla!

AJANKOHTAISTA

Jari Hakanen

Mitä voimme tehdä jaksaaksemme paremmin töissä?

Terveydenhuoltoalan työntekijöiden keskuudessa vallitsee epävarmuus tulevaisuudesta. Lisäksi kiire, kasvanut työmäärä ja pitkät jonot näkyvät sairauspoissaoloissa. Mitä voimme tehdä jaksaaksemme paremmin? Mitkä ovat työyhteisön keinot auttaa jäseniään jaksamaan isossa muutosvaiheessa? Kysymyksiin vastaa Työterveyslaitoksen tutkimusprofessori Jari Hakanen

Hae apua ajoissa - vielä kun jaksat >>

Brasilian terveydenhuolto

Brasilia tarjoaa maksuttoman terveydenhuollon kaikille

Brasilia on Etelä-Amerikan suurin valtio sekä pinta-alaltaan että asukasluvultaan ja siellä asuu arviolta 210 miljoonaa ihmistä. Tästä huolimatta Brasilia tarjoaa maksuttoman julkisen terveydenhuollon kaikille. Miten tämä on mahdollista? Asiaa valottaa Työterveyslaitoksella vieraileva professori Sayuri Tanaka Maeda São Paulon yliopiston sairaanhoitajakoulusta.

Miten maksuton terveydenhuolto on järjestetty Brasiliassa?

 

Avaimet onnistuneeseen lomaan

Avaimet onnistuneeseen lomaan

Loman tarkoituksena on tuoda vastapainoa arkeen ja viedä ajatuksia pois työstä. Vapailla siirtymistä kannattaa suunnitella, jotta loma sujuisi ilman stressiä ja työasioista pääsisi eroon. Lue asiantuntijoidemme vinkit kuinka virittäytyä lomatunnelmaan, nauttia vapaista ja palata takaisin töihin mahdollisimman sujuvasti.

Onnistuneen loman avaimet >>

Aivotyö toimivaksi hoitotyössä

Levitetään yhdessä hyviä käytäntöjä!

Aivotyö toimivaksi hoitotyössä -kampanjakiertue starttaa syyskuussa. Haluaisitko olla jakamassa eteenpäin hyviä käytäntöjä hoitotyön aivokuormituksen vähentämiseksi? Tule yhteistyökumppaniksi ja pyydä meidät tilaisuuteenne kertomaan aivokuorman vähentämisestä hoitotyössä!

Aivotyö toimivaksi hoitotyössä >>

 

tyoterveyslaitos.png

© Työterveyslaitos
PL 40, 00032 TYÖTERVEYSLAITOS, Suomi

 Sait tämän sähköpostin, koska olet tilannut Sotelainen-uutiskirjeen.
Tee muutoksia viestiasetuksiisi tai peruuta sähköpostien vastaanottaminen.
Tietosuojaseloste