Eikö viesti näy oikein? Katso sähköposti selaimella.

sotelainen_logo-02.png

Uutiskirje 3/2019

Tukea sote-henkilöstön hyvinvointiin

Tukea sote-henkilöstön hyvinvointiin

Muutokset ja epävarmuus sote-alalla jatkuvat. Nyt jos koskaan sote-henkilöstön hyvinvointia on tuettava. Sotelainen-sivulta löydät tietoa ja maksuttomia materiaaleja sekä työntekijöiden että esimiesten käyttöön.

Maaliskuun uutiskirjeestä voit lukea siitä, miten sote-alan työhyvinvointia ja -turvallisuutta voitaisiin lisätä ja miten valmistautua työterveysneuvotteluun. Entä toimiiko omahoito vai tarvitaanko elämänmuutoksiin motivoimiseen edelleen ihmistä? Kuuntele podcast!

Voit tilata Sotelaisen uutiskirjeen ja lukea aiemmin ilmestyneet uutiskirjeet Uutiskirjeet-sivulta >> 

AJANKOHTAISTA

Kriisistä kehittämiseen hoiva-alalla?

Kriisistä kehittämiseen hoiva-alalla?

Keskustelu hoiva-alan työhyvinvoinnin ja -turvallisuuden tilasta Suomessa on käynyt kiivaana koko alkuvuoden.

Ristiriita voiton tavoittelun ja palvelun laadun välillä tuntuu olevan hoiva-alan viime aikojen kohun keskiössä. Puutteet, havahtuminen ja kiperä keskustelu voivat kuitenkin parhaimmillaan johtaa hoiva-alan turvallisuustalkoisiin.

Tarvitaan avointa tiedonkulkua epäkohdista, ja tiedonkulun tulee olla osa kulttuuria, kaikkien tahojen selkärangasta kumpuava sanaton sopimus: riskikohdat nostetaan esille, niistä ilmoitetaan aina, niiden taustalla vaikuttavat tekijät analysoidaan ja analyysin pohjalta sovitaan korjaavat toimenpiteet – ja niiden toteutumista seurataan.

Kriisistä kehittämiseen hoiva-alalla? >>

Epäilyttävää mutta mukavaa pikkukuva

Työterveysneuvottelu jännittää – miten valmistaudun?

"Sain kutsun työterveysneuvotteluun, koska minulla on ollut sairauteni vuoksi paljon poissaoloa töistä. Neuvottelu pelottaa. Miten valmistaudun tapaamiseen?"

Työterveysneuvottelun tavoitteena on tarkastella, miten voisit jatkaa työssäsi sairaudestasi huolimatta.  Neuvottelussa mietitään yhdessä esimiehesi ja työterveyshuollon edustajan kanssa, millaisia työkyvyn tukitoimia mahdollisesti tarvitaan.

Toimiiko digitaalinen omahoito?

Toimiiko digitaalinen omahoito?

Digitalisaation myötä ihmisen vastuu oman terveyden ylläpitämisestä kasvaa. Alammeko yhä enemmän seurata vointiamme älykännykällä? Vai tarvitaanko elämäntapamuutoksiin motivoimiseen silti ihmistä? 

Monien kansansairauksien, kuten 2-tyypin diabeteksen, puhkeamista voidaan ehkäistä paremmilla elintavoilla. Millaisia kokemuksia ja tutkimustuloksia on tähän mennessä saatu terveyden edistämisestä digitaalisin keinoin?

Kuuntele Toimiiko digitaalinen omahoito -podcast >>

Sote-palvelujen uudistus jatkuu

Sote-palvelujen uudistaminen jatkuu

Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistaminen on välttämätöntä ihmisten perusoikeuksien ja palvelujen yhdenvertaisuuden turvaamiseksi.

Vaikka maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelu on päättynyt tällä hallituskaudella, sosiaali- ja terveysministeriö jatkaa työtä ja yhteistä kehittämistä muiden toimijoiden kanssa. Tähän mennessä tehty työ hyödynnetään. 

tyoterveyslaitos.png

© Työterveyslaitos
PL 40, 00032 TYÖTERVEYSLAITOS, Suomi

 Sait tämän sähköpostin, koska olet tilannut Sotelainen-uutiskirjeen.
Tee muutoksia viestiasetuksiisi tai peruuta sähköpostien vastaanottaminen.
Tietosuojaseloste