Eikö viesti näy oikein? Katso sähköposti selaimella.

sotelainen_logo-02.png

Uutiskirje 2/2018

Sotelaisen uutiskirje 22018

Sotelainen on tietopaketti ja sotelaisten äänitorvi

Sotelainen-hanke nostaa kentällä toimivat sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset keskiöön ja tukee henkilöstöä tulevassa maakuntauudistuksessa ja siihen liittyvissä laajoissa organisaatiomuutoksissa sote-alalla. Sotelainen-sivustolta löydät muun muassa 7 sotelaisen kuulumiset, hyödyllisiä oppaita ja muita materiaaleja sekä alan uusimmat uutiset, blogitekstit ja tiedotteet.

Sotelaisen uutiskirje ilmestyy kuukausittain. Uutiskirjeen tilauslomakkeen ja aiemmin ilmestyneet uutiskirjeet löydät Tukea muutoksessa -osiosta >>

Vinkki: seuraa Sotelaista myös somessa - näymme #sotelainen-hastagilla!

Sotelaiseen >>

AJANKOHTAISTA

Henkilöstö mukaan

Henkilöstön kokema epävarmuus korostuu muutoksessa

Epävarmuus huolestuttaa sote-henkilöstöä kuntasektorilla. Nyt jos koskaan henkilöstö on otettava mukaan töiden organisointiin ja heitä on kuunneltava. Keskustella kannattaa etenkin konkreettisista arkisista työasioista kuten työvuoroista ja työajoista tai miten asiakastyön kuormitukseen voitaisiin vaikuttaa. Paljon hyviä käytäntöjä on jo kehitetty kuntasektorilla. 

Henkilöstön epävarmuus korostuu muutoksessa >>

Hoitotyökin on aivotyötä

Hoitotyökin on aivotyötä -kampanja starttaa syksyllä

Työterveyslaitos aloittaa syksyllä kampanjan ”Hoitotyökin on aivotyötä”, jossa sote-alan esimiehille ja työntekijöille levitetään tietoa ja työkaluja kognitiivisen ergonomian parantamiseksi hoitotyössä. Tavoitteena on jalkauttaa Satakunnan sairaanhoitopiirissä löydetyt hyvät käytännöt laajemmin käyttöön. Kysy lisää kampanjasta ja siihen osallistumisesta aivotyo@ttl.fi!

Hoitotyökin on aivotyötä >>

Terve-Sos-messut

Sotelainen mukana TerveSos-messuilla 8.-9.5.2018

Myös Sotelainen on mukana TerveSos-messuilla Hämeenlinnassa 8.-9.5. Tervetuloa piipahtamaan osastollamme P7! Samalla voit kertoa toiveistasi sisällöiksi Sotelainen-sivustolle ja Sotelaisen uutiskirjeeseen.

TerveSos-messut >>

SoteMBA

Ilmoittautuminen SoteMBA-koulutukseen on alkanut

Sote-ammattilainen - tartu tilaisuuteen! Tarjolla uudenlaista MBA-koulutusta mm. sote-esimiehille ja kehittäjille. Järjestäjinä Työterveyslaitos ja Laurea. Ilmoittautumislinkki on nyt avautunut.

Koulutuksen sisältöjen esittely ja ilmoittautuminen >>

tyoterveyslaitos.png

© Työterveyslaitos
PL 40, 00032 TYÖTERVEYSLAITOS, Suomi

 Sait tämän sähköpostin, koska olet tilannut Sotelainen-uutiskirjeen.
Tee muutoksia viestiasetuksiisi tai peruuta sähköpostien vastaanottaminen.