Miten työpaikoilla huomioidaan henkilöstön jaksaminen? Työelämän mielenterveysohjelma etsii fiksuja esimerkkejä suomalaisesta työelämästä. Osallistumalla autat muutoksessa. Tutustu myös muiden organisaatioiden strategiakirjauksiin ja tekoihin.

Mistä on kyse?

Suomalaisessa työelämässä tarvitaan muutoksia hyvän mielenterveyden puolesta. Monilla työpaikoilla on jo tartuttu toimeen, mutta toiset vasta miettivät, miten päästä alkuun.

Onko työpaikkasi tehnyt strategisia valintoja, joilla vahvistetaan henkistä työhyvinvointia? Kerro siitä Työelämän mielenterveysohjelmalle ja laitetaan hyvä kiertämään. 

Millaisia esimerkkejä etsimme?

Nyt on tilausta hyville esimerkeille – pieniä ja suuria yrityksiä, julkisia organisaatioita, työpaikkoja eri toimialoilta ja ympäri Suomen!

Ei ole vain yhtä oikeaa tapaa edistää mielen hyvinvointia.

Kehityskohteena voi olla esimerkiksi johtaminen, palautuminen, keskustelukulttuuri tai työn sujuvuus. Myös erilaiset varhaisen tuen mallit voivat ehkäistä ongelmien pahentumista.

Miten vastauksia käytetään?

Julkaisemme tekstejä Työelämän mielenterveysohjelman verkkosivuilla ja viestinnässä. Mainitsemme työpaikan, mutta emme yhteyshenkilön nimeä.

Tekstien kieliasua voidaan muokata ja tiivistää luettavuuden parantamiseksi.

Näin mielen hyvinvointi näkyy strategiassa

Tutustu inspiroiviin esimerkkeihin työpaikoilta. Lista täydentyy. 

Ohjelmistoyritys Fingersoft 

Together we are creating a caring environment where creative talent has the best possible chances to provide successful games that feel great to play.  

Esimerkkejä teoista
  • lyhennetyn työajan kokeilu täydellä palkalla
  • korona-aikanakin mahdollistettu kohtaamiset työpaikalla
  • viikoittainen yhteinen liikuntavuoro

Kempeleen kunta

Talous on tasapainossa ja henkilöstö voi hyvin. Henkilöstön työhyvinvointi kasvaa.

Esimerkkejä teoista
  • esihenkilöiden kouluttaminen
  • työn muokkauksen malli, jossa voidaan räätälöidä työtehtäviä ja työaikaa