Toimintamalli mielenterveyttä tukevaan työterveysyhteistyöhön julkaistiin loppuvuodesta 2022. Nyt etsimme työpaikan ja työterveyshuollon toimijoita arvioimaan ja jatkokehittämään mallia. Saat työkaluja ja esimerkkejä mielenterveyden tukemisesta työssä ja uusia näkökulmia omaan työterveysyhteistyön 

UUTINEN 28.6.2023

Nykyistä työelämää muovaavat vauhdilla erilaiset muutosvoimat, vaatimukset ja mahdollisuudet. Mielemme kehitys ei kuitenkaan tapahdu samaan tahtiin. Tämä yhtälö kuormittaa yhä useampaa. Pelkästään yksilöä hoitamalla ei kuitenkaan ratkaista työkyvyn, tuottavuuden ja työhyvinvoinnin haasteita. Huomio täytyy kääntää työn ja työolosuhteiden kehittämiseen.  

– Tarvitsemme muutosta, jossa huomioidaan ihminen vahvuuksineen ja rajoitteineen. Yksi keino tähän on kehittää työterveysyhteistyötä suuntaan, jossa edistetään ja vahvistetaan mielenterveyttä ja mielen voimavaroja, projektipäällikkö ja vanhempi asiantuntija Eija-Maria Gerlander Työterveyslaitoksesta sanoo.   

Mielenterveyden työkalupakkiin kuuluva toimintamalli mielenterveyttä tukevaan työterveysyhteistyöhön rakennettiin yhdessä yli 20 työpaikka-työterveyshuoltoparin kanssa. Toimintamallissa kuvataan rakenteita, joita tarvitaan onnistuneeseen mielenterveyttä tukevaan toimintaan ja kerrotaan esimerkkejä työkaluista. Mallin jatkokehittäminen käynnistyy syksyllä.  

– Nyt kaipaamme näkökulmia ja kokemuksia aiheesta, mallin herättämistä ajatuksista ja siitä miten se parhaiten hyödyttäisi työpaikkoja, Gerlander sanoo.  

Tule mukaan kehittämistyöhön – osallistu webinaariin! 

Mitä jo tiedämme mielenterveyttä tukevista keinoista työpaikoilla? Mihin kannattaisi tutkimuksen valossa keskittyä? Mitä käytännön toimia työpaikoilla on jo tehty yhdessä työterveyshuollon kanssa?

Vastauksia on luvassa webinaarissa, jossa tutustutaan mielenterveyttä tukevan työterveysyhteistyön toimintamalliin ja sen hyödyntämisen mahdollisuuksiin. 

Tule mukaan, jos olet  

  • johtaja tai hr-roolissa ja kiinnostunut mielenterveydestä ja sen ennakoivasta tukemisesta työpaikalla
  • työsuojelupäällikkö tai -valtuutettu ja kaipaat menetelmiä psykososiaalisen kuormituksen hallintaan ja voimavarojen vahvistamiseen
  • esihenkilö ja kaipaat uusia välineitä ja ideoita mielen hyvinvoinnin vahvistamiseen
  • työterveyshuollon toimija ja haluat hyödyntää mielenterveyttä edistävää toimintamallia 

Samansisältöiset webinaarit järjestetään  

torstaina 31.8.2023 klo 14–15  

torstaina 7.9.2023 klo 13–14 

keskiviikkona 13.9.2023 klo 9–10 

Webinaarien jälkeen mallin kehittämistyö jatkuu käyttäjätyöpajoissa, joihin kaikki webinaareihin osallistujat ovat tervetulleita.  

Tule mukaan kehittämään työterveysyhteistyötä ja edistämään mielenterveyttä työelämässä!  

Lisätiedot: 

Vanhempi asiantuntija Eija-Maria Gerlander, eija-maria.gerlander@ttl.fi, 0304743428, Työterveyslaitos  

Erikoislääkäri Lisbeth Forsman-Grönholm, lisbeth.forsman-gronholm@ttl.fi, 0304743252, Työterveyslaitos